Válečná akce Enemy Front pro změnu hraje na multiplayerovou notu
zdroj: tisková zpráva

Válečná akce Enemy Front pro změnu hraje na multiplayerovou notu

4. 6. 2014 10:39 | Video | autor: Aleš Smutný |

Střílečka Enemy Front od polských CI Games se primárně prezentovala jako atmosférická akce z druhé světové války. Příběh válečného korespondenta Roberta Hawkinse slibuje nejen spoustu mrtvých nácků, ale také pohled na zločiny, které začínáme (oslnění romantizovaným vojáckým pozlátkem) přehlížet. Alespoň to si od Enemy Front slibujeme, snad nebude realita o tolik jiná. Nyní se ale hra prezentuje něčím zcela odlišným - multiplayerem.

Vlastně jsem ani netušil, že Enemy Front nějaký multiplayer má mít. Hlavní lákadlo hry spočívá právě v kampani a návratu do doby, která kdysi byla ve hrách nadužívána a nyní by mohla zažít renesanci. I proto mi přijde hra více hráčů celkem zbytečná. Ne, že by záběry z multiplayeru vypadaly špatně. Vypadají standardně - neurazí ani nenadchnou. Nebudu tedy říkat, že přítomnost multiplayeru ve hře je špatná.

Pokud si hra najde fanouškovskou základnu a mezi nimi se najde dost lidí, které tato forma Enemy Front zaujme, bude to jen dobře. Ale trochu se bojím, aby nešlo o zbytečný a vnucený přívěsek typu „aby se neřeklo, že nám chybí multiplayer.“ Skvělý Wolfenstein: The New Order ostatně ukázal, že stačí jen singleplayer. Ale soudy nechme až na plnou hru, která vyjde 10. června na PC, PS3 a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články