Nové video detailně prezentuje Extinction mód z CoD: Ghosts
zdroj: tisková zpráva

Nové video detailně prezentuje Extinction mód z CoD: Ghosts

30. 10. 2013 19:44 | Video | autor: Petr Poláček |

Nedávno oficiálně potvrzený mód Extinction se na první pohled zdá být jedna ku jedné variací na kooperativní mód se zombíky z Black Ops her. Skutečnost ale bude odlišná. Extinction je sice na první pohled klasická horda, což je dobře známá a dost populární herní varianta. Tvůrci z Infinity Ward a Neversoftu se však zažitý a dobře známý koncept hordy snažili modifikovat, aby výsledkem byl herní mód, který dokáže stát na vlastních nohách. Jestli se jim to podařilo, se můžete sami přesvědčit na osmiminutovém videu v článku. Pořídili jej kolegové z Gamespotu a krom adrenalinových záběrů přímo ze hry vám Brian Bright z neversoftu a Mark Rubin z Infinity Ward poví něco málo i o tom, jak vlastně vývoj Extinction probíhal.

Podle obou dvou vývojářů by se měl Extinction od zpracování hordy v jiných hrách lišit dynamikou a množstvím pohybových aktivit, které bude hráč muset vyvíjet. Emzáci jsou velmi agilní, lezou po zdech, skáčou ze střech a jiných vyvýšenin, útočí zkrátka ze všech směrů. Je to něco jiného než kosit zombíky a jiné příšerky, kteří toho moc nenaskáčou. Sami se můžete přesvědčit na záběrech videa, že tempo hry v Extinction je opravdu šílené a je třeba reagovat na útoky ze všech stran a směrů.

V Extinction samozřejmě nemůže chybět levelování, v jehož rámci si budete odemykat nové zbraně, nové náboje, nové druhy týmové podpory a tak dále. Zajímavou věcí je prohledávání temných zákoutí map, protože se tam mohou nacházet zajímavé, zřejmě náhodně generované, pomůcky. Takový hypno nůž dokáže emzáka přinutit, aby šel po vlastním druhu. Nalézt však při pozorném hledání můžete i jiné užitečné nástroje.

K dispozici budete mít mnoho druhů pastí včetně plynových bomb, které se dají výstřelem odpálit na dálku. Elektrický plot nebo plynová past jsou také hezké hračky, ale jen za předpokladu, že je správně nastražíte a ještě zvládnete vzorovou spolupráci v týmu. Na záběrech videa, které pochází z Xbox One verze, je vidět spíše chaotické pojetí herního stylu. Aby to tak nevypadalo, jsou ve hře různé loadouty a povolání, jen je potřeba jich využívat. Pak najednou vypadá boj proti šmejdu z vesmíru mnohem zajímavěji, jak se opět můžete přesvědčit na záběrech videa.

Společně s módem Squads a myriádou dalších novinek tvoří Extinction celou vrstvu nové hratelnosti, která by podle tvůrců měla fungovat jako lákadlo i na ty skupiny hráčů, které doposud CoD hry spíše ignorovaly nebo naopak hrály jen singleplayer. Jestli jim tahle pozitivně pojatá taktika vyjde, se přesvědčíme už 5. listopadu, kdy vychází verze pro PC, PS3, X360 a WiiU. Next-gen verze hry budou venku společně s novými konzolemi před koncem listopadu.

Nejnovější články