Nahlédněte za oponu Hitman: Sniper Challenge
zdroj: tisková zpráva

Nahlédněte za oponu Hitman: Sniper Challenge

25. 5. 2012 15:57 | Video | autor: Adam Homola |

Pěkná předobjednávková pobídka jménem Hitman: Sniper Challenge se nám pěkně vybarvuje. Tvůrci z IO Interactive chtějí pomocí speciální sniperské úrovně nalákat hráče na koupí Hitman: Absolution. Sniper Challenge totiž zatím dostanete jen k předobjednávce a vypadá to na moc pěknou hříčku. Nemusíte se ale bát, že by tvůrci vyřízli z Hitman: Absolution nějakou úroveň, kterou by teď dávali zdarma. Sniper Challenge prý nikdo nebylo a ani nemělo být součástí plnohodnotného pátého dílu. Tvůrci si jen tak pro zábavu vytvořili prototyp úrovně a jak ji hráli, zjistili, že je to vlastně super. Pak přemýšleli co s tím a tak se zrodil nápad na originální předobjednávkový bonus.

zdroj: Archiv

Hitman Sniper Challenge tak není součástí pátého Hitmana, je jen jeho menším doplňkem. Budete řešit především velkého dealera zbraní na párty, ale toho bude hlídat spousta nepřátel. A nebude to jen o co nejlepších headshotech. V Hitmanovském stylu budete muset být kreativní a často střílet tak, aby to vypadalo jako nehoda. Stejně jako v každém jiném Hitmanovi. Jednou rozstřelíte plynovou bombu, podruhé plošinu se sudy, pod kterou stojí nepřítel.

Pěkný příklad se týká třeba výtahu. Střelou do ovládacího panelu se otevřou dveře do výtahové šachty a zvuk střely přiláká poblíž stojícího nepřítele. Ten se vydá otevřené dveře prozkoumat. Vy toho musíte využít, a když se vám to povede, sejmete nepřítele, který spadne do výtahové šachty vteřinku předtím, než se zavřou její dveře. V jednu chvíli tak nepřítele odlákáte z jeho pozice, zabijete ho a zároveň tak i efektivně uklidíte jeho mrtvolu. Nikdo si ničeho nevšimne a o tom Hitman je.

Konzolové verze Hitman: Sniper Challenge jsou ode dneška dostupné ke stažení zdarma všem, kteří si předobjednají Hitman: Absolution. PC verze bude na Steamu dostupná od 1. srpna.

Nejnovější články