Zahrajte si Quake 3 Arenu v okně browseru
zdroj: tisková zpráva

Zahrajte si Quake 3 Arenu v okně browseru

12. 9. 2002 13:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

S velmi zajímavým projektem, který potěší zejména ty, co nemají v zaměstnání zrovna do čeho píchnout, přišla neznámá skupina vývojářů z RasterWorks.

news zdroj: tisková zpráva Ti totiž začátkem září na svém webu uveřejnili Phosphor Alpha 09x, což je takový prototyp webové first-person střílečky, tedy něco jako starší Betty Bad. Konkrétně se jedná o převedení jedné mapy z Quake 3 Areny s autentickými texturami a zvuky, kterou si přes plugin Macromedia Shockwave může zahrát v okně internetového prohlížeče každý, kdo vlastní 3D kartu.

Sám jsem to zvědavě zkoušel a po krátkém čekání na nahrání několikamegového programu jsem byl příjemně překvapen - hra vypadá opravdu přesně jako Q3A (viz obrázek) a i na GF2 MX chodí s rychlým procesorem plynule. Samozřejmě od toho nemůžete čekat nějaké zázraky, jelikož zatím jde pouze o procházení prázdným levelem s modely z Unreal Tournamentu a hraní přes browser v sobě také skýtá jistá omezení (např. ovládání), ale i tak to je určitě dobrý příslib do budoucnosti.

zdroj: EvilAvatar

jd

Nejnovější články