Xbox One už nebude vyžadovat připojený Kinect
zdroj: tisková zpráva

Xbox One už nebude vyžadovat připojený Kinect

13. 8. 2013 11:58 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Zdá se, že Microsoft začíná opravdu Xbox One přizpůsobovat hráčským potřebám a touhám, jak to jen jde. Po nedávné zprávě, že Gold účet a stažené hry půjde sdílet na jedné domácí konzoli mezi více XBL účty, nyní přichází dobrá zpráva pro ty, co měli obavu z případného šmírování Kinectu.

Kinect nebude muset být připojený, abyste mohli Xbox One používat. Marc Whitten k tomu říká: „Stejně jako u online připojení, bude konzole fungovat, i když nebude Kinect připojený. Nebudete ale moci využívat žádných funkcí, které senzor potřebují k chodu. V nastavení půjde senzor vypnout. V tomto módu nebude přijímat žádné informace zvenčí. Jakákoliv funkcionalita závisející na hlase, videu, gestech atd. nebude fungovat. Stále ale půjde využít senzor pro IR blasting“. Dodejme, že IR blasting je ekvivalent tradičního dálkového ovladače.

Jakkoliv se zdá, že půjde jen o starou informaci, že půjde Kinect deaktivovat, Whitten potvrdil, že konzole bude fungovat, i když nebude Kinect vůbec do Xbox One zapojený. „Tato změna přichází, protože jsme pochopili, že lidem nemusí být příjemné mít neustále zapnutý Kinect. My chceme, aby se zákazníci cítili co nejpohodlněji a proto umožníme, aby senzor vůbec nebyl zapojený“.

Jinak Microsoft slibuje, že půjde Kinect nastavit na spoustu různých způsobů, přikázat mu co má registrovat a co ne, kdy se má aktivovat a kdy ne. Uživatelská kontrola by měla být v tomto kontextu nadstandardní.

Nejnovější články