Diesel doslova říká: „Skalní herní fanoušci chtějí, aby Tigon přinesl třetí díl her s Riddickem. V posledních pár měsících jsme dali dohromady původní tým ze Starbreeze, který vytvořil Escape From Butcher Bay, aby vytvořili třetí hru“. Už jsem říkal „jupí“?
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay stále považuji za jednu z nejlepších stříleček, které se mi kdy dostaly do rukou a pokud skutečně Diesel dokázal dát dohromady tým, který za hrou stál, bylo by to skvělé. Nicméně, trochu mám obavy, aby Diesel a Tigon nezkoušeli něco, na co nakonec nebudou mít kapacity. Diesel totiž i nastiňuje koncept hry, samozřejmě asi jen hodně rámcový.
„Ten koncept je obrovský, víc připomíná MMO, které by se točilo kolem možnosti hrát za žoldáky. Vlastně je to o žoldáckém byznysu. Je to fakt skvělý herní koncept.“
Celé je to sice hezké, ale lidé stejně chtějí hlavně hrát za Riddicka a likvidovat protivníky, zatímco trousí drsné hlášky a rozhodně se nechová jako Mirek Dušín.
Je ovšem jasné, že teď je ještě velmi brzy na jakékoli závěry. Tým se teprve dal dohromady a řeší se samotné herní principy. Nemůžeme nic brát za dané. Celý projekt může být také odvolán. Diesel má ovšem rád hry a nebude se určitě bát případně zainvestovat, aby produkt spatřil světlo světa. Takže... Jupí?