Too Human, Wolfenstein, Quake.. oživnou zase legendy?
zdroj: tisková zpráva

Too Human, Wolfenstein, Quake.. oživnou zase legendy?

4. 5. 2011 11:00 | Téma | autor: levis |

Dneska se hráči rozhodně nemusí bát, že by jejich oblíbené série jen tak zmizely ze světa. Každá alespoň trochu zavedená značka je pro vydavatele sázkou na jistotu a minimálně několik dalších let se na tom ještě nic nezmění, jak ostatně dokazuje hned několik sesbíraných vývojářských citátů z úterý. Prezident studia Silicon Knights třeba znovu ujistil, že firma jednoho dne hodlá odvyprávět celou trilogii Too Human, kterou rozjela kontroverzním prvním dílem s nestydatě useknutým koncem. Momentálně však mají "Silikoni" spoustu práce s doděláváním X-Men Destiny, ale je prima vědět, že už přemýšlí dopředu.

Zhruba totéž lze říct o producentovi Jasinu Kimovi z id Software, jehož výroky v interview se Shacknews si lze vykládat skoro jako potvrzení nových dílů svých klíčových her. "Máme Quake, máme Wolfensteina. Pokud o ně lidé stojí, jsou u nás prostě značky, na kterých uděláme dobré hry. A teď to zkoušíme zase trochu jinou cestou než dřív." Kim ale upřesnil, že oficiálně se na něčem nepracuje, zatím spíš vývojáři přemýšlí v rámci konceptů a nápadů, které předchází samotnému započetí vývoje.

Bylo by zajímavé vidět, zda by se id Software ke svým někdejším a později outsourcovaným hitům Quake a Wolfenstein skutečně vrátili sami. Chronologicky je u nich teď ale na řadě DOOM 4.

Jiné tři hry zase našel server Joystiq, když procházel CV slavného filmového producenta Jerryho Bruckheimera. Ten podle svých vlastních slov pracuje na třech neoznámených áčkových hrách mimo jiné pro Xbox 360 a PlayStation 3. Bruckheimer se už dříve nechal slyšet, že jeho hry budou originály, nikoliv adaptace filmových příběhů.

A konečně THQ oficiálně potvrdilo pár týdnů starou zprávu o tom, že nástupce postapokalyptické akce Metro 2033 se bude jmenovat Metro Last Light. Při konferenci s investori k výsledkům hospodaření za uplynulý rok to řekl sám firmy Brian Farrell.

Nejnovější články