Testujeme nové Games.cz, zapojte se také!
zdroj: tisková zpráva

Testujeme nové Games.cz, zapojte se také!

22. 9. 2010 16:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Update 22. 9. - V průběhu uplynulých dní jsme provedli několik změn a úprav a je tedy na čase si je shrnout, abyste měli přehled o všem, co se děje a dít bude.

Bleskovky - na vaše četné připomínky a žádosti jsme Bleskovky umístili na výraznou pozici v pravém horním rohu, abyste je měli neustále na očích a měli přehled o těch nejaktuálnějších událostech, které budeme dále rozebírat v samostatných článcích v hlavním bloku. Bleskovky si teď můžete navíc nechat vypsat všechny jako jednou z položek v Archivu

Horní menu - upravili jsme horní menu, aby se rozbalovalo vertikálně, což je pravda poněkud méně estetické, ale uživatelsky mnohem praktičtější řešení.

Tagy - zprovoznili jsme základní verzi tagů, které nyní najdete pod každým článkem a slouží k základnímu filtrování obsahu podle platformy a typu hry. Je třeba zdůraznit, že jde o základní podobu systému tagů, který se bude v několika dalších krocích rozšiřovat tak, aby se z něj stal pohodlný prostředek pro třídění obsahu dle různých hledisek od popularity až po zmíněné platformy.

Z dalších drobnějších úprav lze zmínit:
- úpravu stránkování
- zobrazování zdroje u článků
- zobrazování autora článku na homepage (s možností zobrazit všechny články od autora – zatím jen u nově přidaných, bude možné i zpětně)
- označování nových příspěvků v diskusích
- řada dalších drobných úprav

Co přibude/změní se v následujících dnech:
- připravujeme update, který zprovozní plně funkční obrázky a galerie v článcích
- počítejte s prozatím drobnou úpravou obrázkového poutáku
- pravé pruhy jednotlivých stránek vyplníme boxy s kontextovým obsahem, aby vám nemělo šanci cokoli zajímavého, populárního nebo důležitého uniknout
- úprava vzhledu výpisu v Archivu, aby se zvýšila přehlednost
- úprava vzhledu 24 hodin

Update 16. 9. - Při spuštění beta verze Games.cz jsme vám slibovali pravidelné updaty, které nejenom odstraní bugy a nedodělky, ale zároveň také rozšíří funkcionalitu celého webu. První takový update jsme už nasadili a děkujeme všem čtenářům, kteří nám s ním konstruktivními připomínkami a nápady velmi pomohli. Co tedy update přináší:

Bleskovky
Dle původního návrhu jsme bleskovky, čili krátké aktuality, přesunuli do rozklikávacího proužku s jasným cílem, aby byly co nejvíc na očích. Přehledný výpis posledních zpráviček získáte kliknutím na nápis "Bleskovky", kdy se vám rozbalí blok, který hned po přečtení můžete nechat sbalit, aby vám nebránil v dalším čtení. Aktuální verze bleskovek není finální, bude se ještě upravovat! V následujících hodinách přibude počítadlo nepřečtených zpráv od vaší poslední návštěvy, kompletní výpis všech zpráv bude dostupný jako kategorie pod záložkou Archiv a dojde k úpravě vizuální podoby, aby dlouhé zprávy nezacházely za okraj proužku.

Články
Došlo k úpravě logické struktury zobrazování článků i recenzí. V hlavičce článků nyní naleznete odkaz na kartu přiřazené hry nebo her, přesunuli jsme zobrazení data vydání a upravili pár dalších drobností.

Nejpopulárnější obsah
V levém pruhu jsme přidali první z několika druhů informačních boxů, abyste měli na očích, co ostatní čtenáře nejvíce zajímá z aktuálně vydaného obsahu a nic podstatného vám tedy neuniklo. Box v pravém horním rohu, ukazující nejpopulárnější hry, už také funguje jak má a prezentuje hry, o které jevíte největší zájem čtením článků, prohlížením screenshotů, sledováním videí a podobně.

Servisní služby
Zvídavý čtenář už si jistě všiml zprovoznění RSS feedu, zatím pro celý web, brzy přibudou feedy pro jednotlivé sekce. Společně s tím jsme nasadili možnost postovat odkazy na články na Facebooku a na Twitteru.

Diskuse
Již předevčírem jsme nasadili drobné úpravy diskusí: přidali jsme smajlíky, stránkování nad diskusí a počítání znaků a odstavců.

Co bude příště?
Další updaty přinesou správné přiřazení novinek ke hrám, zprovoznění plné funkcionality obrázků (rozklikávání, obrázkové galerie a další) a úpravu hlavního poutáku tak, aby lépe vypadal a hlavně lépe sloužil. A k tomu se samozřejmě dočkáte úprav a oprav chyb, na které nás mezitím upozorníte.

Vývojový tým Games.cz

 

14. 9. - Určitě jste si všimli, že pro  vás připravujeme novou podobu Games.cz. Její hrubou betaverzi vám ode dneška nabízíme k nahlédnutí vedle starých dobrých Games.cz, na které jste byli tolik let zvyklí chodit. Obě dvě verze poběží nějakou dobu vedle sebe, abychom nijak nenabourali vaši každodenní potřebu po recenzích, aktualitách a videorecenzích, které vám budeme nadále bez přerušení servírovat.

Proč vám vlastně Games.cz v novém kabátě ukazujeme tak brzy? Navíc v té nejzákladnější, rozpracované podobě? Důvod je jednoduchý: velmi stojíme o váš názor ohledně nové podoby Games.cz a chceme vám nabídnout možnost postavit si web takříkajíc na míru. Proto oceníme, když do diskuse pod článkem budete psát, krom hlášení chyb, i o tom, co byste na Games.cz chtěli a co vám připadá zajímavé a důležité.

Už nyní vám pro následující hodiny, dny a týdny můžeme přislíbit postupné přidávání a zprovozňování celé řady prvků a novot: samostatná video sekce s pravidelným pořadem i video-recenzemi, komunitní sekce s čtenářskými recenzemi, vlastní podcast a tak dále. A samozřejmě vezmeme v potaz i vaše návrhy, jen když si je nenecháte pro sebe a napíšete nám je do diskuse pod článkem nebo na e-mail: games@tiscalimedia.cz Buďte věcní, struční a nemilosrdní, ať je výsledek podle vašich představ.

Na závěr ještě upozornění, že novou podobu Games.cz pro vás připravuje nová redakce. Tu vám kompletně představíme společně se spuštěním ostré verze nového webu.

Vývojový tým Games.cz

Nejnovější články