Shrnutí zahraničních recenzí Battlefield 2
zdroj: tisková zpráva

Shrnutí zahraničních recenzí Battlefield 2

21. 6. 2005 16:16 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Koncem tohoto týdne u nás začne česká pobočka Electronic Arts prodávat Battlefield 2 (na GameShopu má být skladem už zítra za zvýhodněnou cenu 1399 Kč), a tak není vůbec od věci zjistit, jak si tato očekávaná multiplayerová akce vede v zahraničních magazínech, které obdržely finální verzi s předstihem.

První recenzi přineslo v neděli GameSpy, kde hovoří o počtu map, kterých je sice "jen" 12, ale ve skutečnosti existuje každá ve třech odlišných verzích určených pro rozdílný počet hráčů (16/32/64). Byť ty rozlehlejší prý nejsou tak dobře vybalancované a také je bohužel nelze hrát s boty - trénovat lze max. s 15 počítačovými soupeři jen v těch nejmenších verzích map, kvůli čemuž je singleplayer dost omezený a nemá cenu pouze kvůli němu hru pořizovat.

Za důležitou novinku BF2, která má více motivovat k týmové souhře, je jak získávání bodů za uzdravování vojáků nebo opravování vozidel, tak i postupné zvyšování hodnosti hráče (Private, Private First Class, Captain, General...) po celou dobu hraní na jeho uživatelském účtu (jako v MMORPG), díky čemuž lze sledovat vyčerpávající statistiky. Slova chvály si vývojáři odnáší za vybalancování vozidel, zbraní a herních tříd (tedy až na moc slabého snipera). Nepotěšily ale potíže s nastavováním ovládání, ukládáním hráčského profilu, možnost seskočit s padákem za nepřátelskou linii (rozmělňuje to hru) nebo vysoké hardwarové nároky, kvůli kterým mají vlastníci GeForce4Ti smůlu. Ale na druhou stranu, pokud máte alespoň GeForce FX 5700 / Radeon 8500, resp. můžete si dovolit zapnout všechny vychytávky, je grafika skutečně okouzlující - důkazem budiž poslední screenshoty:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Další recenzi s hodnocením 10/10 přineslo včera GamesDomain, kde smekají před detailní propracovaností různorodých levelů (srovnávají je s Half-Life 2) a vyzdvihují vyladěnost hry rovnou v prodejní verzi či novou funkci Commandera s unikátními možnostmi pro ovlivnění bitvy. Hovoří také o menší vzájemné odlišnosti tří národů (USA, Čína a fiktivní Middle Eastern Coalition) než v BF: Vietnam nebo o chytřejší umělé inteligenci botů, které však nelze přidávat do multiplayeru, pokud je vás zrovna s kamarády na LAN málo.

Na PC.IGN byli na Battlefield 2 krapet přísnější a udělili mu 89%. Stěžují si na moc rychlé obnovování vozidel a také na mapy, které jsou oproti BF1942 příliš na jedno brdo a kvůli jejich rozsáhlosti je náročné se je naučit, aby člověk nezabloudil. Překvapila je absence obyčejného Deathmatche a výlučné soustředění se na Conquest mód, který není vhodný pro málo zalidněné servery nebo idioty / sólisty. Začátečníkům by dle IGN pomohl nějaký tutoriál, aby se nemuseli učit ovládat např. helikoptéru, když se jejich parťáci snaží normálně hrát. Nebo systém sbírání zkušeností, který by nováčkům některé věci vůbec nedovolil, aby svými eskapádami nekazili ostatním hru.

Jiný pohled na BF2 ode dneška nabízí GameSpot (93%). Hodně prostoru věnoval voice-over IP systému pro dorozumívání se mezi hráči a jeho úzkému propojení s velením týmu, kterých teoreticky může být v jednom národu třeba 5-6, každý se svým Commanderem a několika vojáky. Pozastavují se nad špatným menu, dlouhým loadováním a pomalým vyhledávačem serverů, který by od třetího pokračování čekali lépe designovaný. Naopak chvalozpěv se snesl na zvuk a hudbu, ač není tak stylová jako ve Vietnamu. Naší recenzi Battlefieldu 2 napíše Mickey Mouse příští týden, až bude moci hru důkladně otestovat v multiplayerových kláních s živými lidmi přes internet - zatím čtěte naše dojmy z dema nebo postřehy GameStaru.
zdroj: uvedené weby

jd

Nejnovější články