Rare: „Kinect 2 je tady a my s ním pracujeme“
zdroj: tisková zpráva

Rare: „Kinect 2 je tady a my s ním pracujeme“

27. 7. 2011 11:31 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Kdepak, nebojte se, nejde o oznámení další verze pohybového ovladače, ale o vzletné prohlášení Scotta Hensona z Rare, který je zjevně nadšen možnostmi softwarového vývoje ovladačů pro Kinect.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Rare totiž právě pracuje na Kinect Sports: Season 2 a zjišťuje, že se díky výše zmíněnému celý proces tvorby a hlavně výsledný produkt velmi liší od situace, která panovala těsně po zrodu pohybového ovladače od Microsoftu.

Jeho kolega Nick Burton to říká jasně: „Na Kinectu je skvělé, že to je vše o softwaru. Jistě, máme zde hranici toho, co zvládne senzor, ale to můžeme softwarem upravovat. Můžeme tak systém tlačit dál, až za hranice, které předtím nešlo překonat“. Došlo prý k velkým vylepšením v oblasti sledování pohybu hráče, konečně jde prý bez problémů zvládnout sledování rukou hráče při golfu nebo šipkách. Stejně tak byl vylepšen systém hlasového ovládání, kdy má Rare k dispozici 300 různých příkazů. Před rokem byla hranice 30.

Na otázku, zda vidí možnost, že s novým Xboxem přijde i druhý Kinect, pak odpověděl jasně. „Kinect 2 je tady“. A nutno říci, že neplácá do větru či poplatně své platformě. Kdo měl v ruce poslední tituly, zaznamenal jasný posun v oblasti lagu. Více to rozebereme v recenzi na Child of Eden, nicméně zdá se, že Kinect se konečně nadechl k tomu, aby byl funkční herní platformou, která sahá dál, než jen na párty hříčky, kde nějaké nedostatky lehce přehlédnete.

Nejnovější články