Proč bude Gears of War CZ až před Vánoci?
zdroj: tisková zpráva

Proč bude Gears of War CZ až před Vánoci?

28. 11. 2007 17:17 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

CD Projekt vysvětluje obstrukce kolem schvalovacího procesu a že je v odkladu nevinně.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva CD Projekt prožívá opravdu perný podzim, když za poslední dva měsíce vydal desítky her, často počeštěných. Nikdo mu proto nemá za zlé za to, že některé méně důležité kousky typu Zoo Tycoon 2: Extinct Animals (či jiné datadisky) odložil na začátek příštího roku. Horší to je s posuny očekávaných hitů, jako Unreal Tournament III video-recenze) a Gears of War (mega-recenze), které se na domácím trhu neobjeví 6. prosince, nýbrž nejdříve 13. prosince. Lokalizační manažer CD Projektu Milan Czarnowski podrobně vysvětlil, proč ke změně došlo, inu nemají to lehké:

Licence na CZ vydani hry byla podepsana na posledni chvili, jednani trvala hodne dlouho. Ceskou verzi hry GoW jsme pripravili bleskove, stejne tak i otestovali. Prvni zdrzeni nastalo, kdyz jsme museli cekat na patch k ENG verzi (v CZ verzi je ten patch zabudovan), ktery vubec umoznuje hrat MP hru (jinak by ENG verze nasi hru "nevidela"). Dokud ten patch nebyl hotov, nemohli jsme CZ verzi hry uzavrit. Druhy problem je, ze hra ma zabudovan system LIVE, takze musi projit specialnim schvalovacim procesem Microsoftu. K tomuto schvalovani je potreba pripravit neskutecnou hromadu ruznych formularu a doprovodnych souboru.

Prubeh schvalovani bohuzel padl i do obdobi svatku v USA (Den dikuvzdani), behem ktereho proste nikdo v MS nepracoval. Jsme mohli nadavat, jak jsme chteli. :-/ Do konce tohoto tydne by uz mel byt schvalovaci proces dokoncen, pak hra pujde hned do vyroby. Vsechny mozne terminy vyroby a dopravy jsme zkratili na totalni minimum, i pres totalni pretizeni lisovny pred Vanoci se GoWcz bude lisovat okamzite s maximalni prioritou. Ja vim, ze to jsou nase problemy, ktere pochopitelne hrace nemusi zajimat, ale to jen pro nastineni, s cim bojujeme. Snazili jsme se ze vsech sil (a stale snazime) vydat hru co nejdrive. Je mi velmi lito, ze doslo k mirnemu posunu vydani hry, ktery nebyl uplne zavisly na nas. Diky za pochopeni... [více]
zdroj: Xzone

jd

Nejnovější články