Prázdninový GameStar s recenzí Battlefield 2
zdroj: tisková zpráva

Prázdninový GameStar s recenzí Battlefield 2

30. 6. 2005 13:13 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Právě dnes na pulty a výlohy trafik vybalili 75.

news zdroj: tisková zpráva číslo GameStaru a tento článek by vám měl pomoci v rozhodování, jestli stojí za investici 150 Kč. Takové prázdninové dvojčíslo v minulosti doprovázelo navýšení počtu stránek, ale místo toho je nyní výjimečně přiložena plná hra v češtině The Entente, což je isometrická real-time strategie z roku 2003 a v hodnotě 199 Kč, která je zasazena do období první světové války. Druhým bonusem je taneční mix od producentské dvojice Southeast. Voják na obálce časopisu signalizuje přítomnost recenze Battlefieldu 2, jejíž papírovou exluzivitu měl GS domluvenou s Electronic Arts několik měsíců, ale tu za podivných okolností a bez dostupnosti finální/review-verze narušil plátek GameOn (viz osvětlení kauzy na HotGames).

    Kořením každého bitevního pole je bojová technika. Pozemních, vzdušných i námořních vehiklů obsahuje BF 2 přes 30 (avizované vznášedlo LCAC mezi nimi ale chybí) a celý vozový park se dá opět charakterizovat jedním slovem – vyvážený. Nejen v tom slova smyslu, že žádná strana nemá žádnou zřejmou výhodou (na rozdíl od Vietnamčíků v BF: Vietnam, všechny tři soupeřící frakce v BF 2 disponují srovnatelnými pozemními i vzdušnými bojovými jednotkami), ale také co se týče využitelnosti a bojeschopnosti strojů.

    Na každý lék je tu protilék. Těžké tanky jsou pomalé, otáčení věží trvá věčnost a proti útoku ze vzduchu zůstávají bezbranné, přičemž v nepřehledném terénu nemají šanci ani proti šikovnému a rychlému speciálovi (několik C4 změní hrdý krunýř Abramse k nepoznání). Proti naváděným raketám mohou tanky vypustit kouřovou clonu a létající stroje mají zase v zásobě pár světlic. Platí jednoduše to, že každý stroj může být smrtící, pokud hráč ví, kdy a jak jej použít. Vizuální zpracování kokpitů a kabin je dostatečné, jasně vedou letadla a vrtulníky s prosvíceným HUDem, naopak divně působí vedlejší pozice v přepravním prostoru transportéru, kde je výhled omezen jen na malinkou střílnu a jinak černo... [více v recenzi BF2 v GameStaru 75]
Tak jako jinde si i v GameStaru přečtete zhodnocení všech aktuálních titulů, mezi které patří GTA: San Andreas (ukázka textu), Guild Wars, Boiling Point, Restricted Area, Bards Tale, Area 51 či Sacred Underworld. V preview sekci se zase kolegové věnují strategiím Age of Empires III, Rise of Legends nebo Heroes of Might & Magic V. Z dalšího obsahu, jehož kompletní přehled je zde, lze jmenovat ještě zajímavý tématický článek o deskových hrách (DOOM, Warcraft, Civilizace atd.), ohlédnutí do historie procesorů, test šesti herních notebooků a několik soutěží.
zdroj: GameStar

jd

Nejnovější články