Pokračování filmového Resident Evilu
zdroj: tisková zpráva

Pokračování filmového Resident Evilu

17. 10. 2002 20:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Když se před několika týdny dostalo do českých kin filmové zpracování hororového Resident Evilu, vzbudilo u diváků i recenzentů rozporuplné dojmy.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jedni byli nadšení jeho akční nabitostí a filmovými triky, druzí kritizovali pokulhávající dějovou linii i herecké výkony hlavních protagonistů. Příběh se točí okolo korporace Umbrella, která ve svých podzemních laboratořích provádí ilegální genetické pokusy. Jednoho dne omylem unikne do oběhu zákeřný virus a zkáza i smrt mají zelenou. Do uzavřené oblasti se pak shodou okolností vydává skupinka lidí, kterým cestu i únik komplikuje nejen umělá inteligence Červená královna, ale především různí mutanti, zombie a další krvechtivé kreatury.

Ať už se vám film líbil nebo ne, jisté je, že si tento kousek vydělal po celém světě na 140 milionů dolarů, což se jeho tvůrcům zdálo jako dostatečný důvod pro natočení pokračování. Otevřený konec jedničky jim k tomu více než nahrál. O Resident Evil II toho ale zatím příliš nevíme, jisté je, že námět podle herní předlohy opět napíše Paul Anderson, který má v této herně-filmové oblasti už značné zkušenosti. Anderson se pod hlavičkou společnosti Constantin Film ujme i produkce, kdo však film zrežíruje není známé, stejně jako, jestli se v hlavních rolích opět objeví krásky Milla Jovovich či Michelle Rodriguez. Natáčení by mělo začít na jaře příštího roku.

zdroj: Avault

kate

Nejnovější články