PC verze Fable III bude těžší a hezčí
zdroj: tisková zpráva

PC verze Fable III bude těžší a hezčí

14. 4. 2011 16:57 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Peter Molyneux se ve svém úmyslu udělat třetí díl Fable (recenze) přístupný všem tak překonal, až bylo prakticky nemožné zemřít a bát se nějak herního prostředí.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Vydání na PC se pomalu blíží a vyvolení měli možnost si hru zkusit v britské centrále Lionhead. Výsledek? Poměrně uspokojivý. Rozložení obtížnosti zůstalo stejné, ale přibyla jedna zcela klíčová a názvem všeříkající – Hardcore. Prý odpovídá spíše normálnímu Normal, ale tohle je holt Fable III. Nicméně pro atmosféru a hratelnost by měla udělat hodně, protože hru skutečně znesnadňuje. Kupříkladu je pryč automatické léčení hlavního hrdiny. Už musíte používat lektvary a jídlo, takže se snad i vrátí problémy s nadváhou, až vám dojdou lektvary a zbydou jen koláče.

Ovládání také prošlo dostatečnými úpravami, takže bojový triplet - zbraň na blízko, střelná zbraň, kouzla - můžete kromě klávesnice přehazovat i kolečkem myši a vesele svou střelbu cílit kurzorem, takže jde i vystřelovat zbraně z rukou a dělat dírky do lebeční stěny. Ovládání je údajně dobře odladěné, intuitivní - využívá specifických předností myši a klávesnice a bude jen na vás, zda budete mít z boje taktickou akční záležitost anebo prostě klikfest, u nějž odpravíte tlačítko myši. A co grafika?

Tak je také vylepšena. Ne, že by hra na Xbox 360 vypadala špatně, ale když je prostor a čas, PC už umí s dostatečnou hardwarovou bagáží udělat víc. Fable III tak prý vypadá opravdu pěkně, ačkoliv jemná zaškobrtnutí ukazují, že na top grafiku bude třeba lepší sestava. Vše má ale svou cenu. Zdá se tedy, že se nemusíme bát, že by na PC dorazil uspěchaný port a Fable III je věnována dostatečná pozornost. Doufejme, že se vyplatí. Hra vyjde 20. května.

Nejnovější články