Jaké hry vyjdou v srpnu?
zdroj: Foto: Amazon

Jaké hry vyjdou v srpnu?

2. 8. 2021 14:21 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Hlavní herní událostí srpna bude i letos konference Gamescom, ačkoliv se kvůli pandemii opět uskuteční čistě ve virtuální podobě. Jinak ale letní sucho udeřilo v plné síle a po četných odkladech nám velkých her pro tenhle měsíc moc nezůstalo. Nezbývá tedy než zalovit i v těch nezávislejších vodách. Vyberete si ze srpnové nabídky?

3. 8. Svoboda 1945: Liberation (PC, Android, iOS)

Česká historická hra z dílny Charles Games ideově naváže na čtyři roky starý Attentat 1942, akorát svědectví kolem atentátu na Heydricha vymění za odsun Němců z českého pohraničí po konci druhé světové války. Unikátní kombinace adventurních prvků a miniher s interaktivními rozhovory plnými vzpomínek těch, kteří hrůzy války viděli na vlastní oči, vás nechá nahlédnout do dějin trochu jinak, než to dělají učebnice.

zdroj: Charles Games

10. 8. – Age of Empires II: Definitive Edition – Dawn of the Dukes (PC)

Během srpna by na PC mělo dorazit také rozšíření pro jednu z nejoblíbenějších realtimových strategií, které je pro našince signifikantní tím, že v něm coby hratelný národ konečně přibydou Češi. Těšit se můžete na houfnice, válečné vozy a také na kampaň za Jana Žižku.

Age of Empires II: Definitive Edition – Dawn of the Dukes zdroj: Microsoft

12. 8. Assassin’s Creed Valhalla: The Siege of Paris (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Druhé velké příběhové rozšíření pro Assassin’s Creed Valhalla zavede Eivor(a) do válkou zmítané Franské říše pod vládou Karla III. Tlustého, přičemž vyvrcholením bude, jak už název napovídá, právě obléhání francouzské metropole. Chybět nebudou nové zbraně, schopnosti, legendární zvířata a samozřejmě ani obří mapa plná ikonek k vyzobávání. DLC je součástí season passu, ale pořídit si ho můžete také samostatně.

zdroj: Ubisoft

16. 8. Road 96 (PC, Switch)

Nezávislá adventura vypráví příběh dvojice, která se na sklonku léta 1996 snaží uprchnout za hranice před spáry totalitního režimu. Žádný z napínavých roadtripů ale nebude stejný, protože Road 96 vaši cestu procedurálně generuje – potkáte různé lidi, různé zastávky a rozhodnete nejen o svém osudu, ale možná i o směřování celé země.

zdroj: Digixart

17. 8. Humankind (PC, Stadia)

Historická strategie inspirovaná legendární Civilizací láká na jeden primární tahák: Váš vybraný národ nezůstává stejný po celou dobu hraní, ale v jednotlivých érách dochází k míšení různých kultur. Je otázka, jestli to tuhle jinak klasickou 4X strategii dostatečně ozvláštní – samozřejmě můžete počítat s budováním, vynalézáním i taktickými bitvami na hexových mřížkách.

zdroj: Amplitude Studios

19. 8. Twelve Minutes (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)

Příběhová adventura s časovou smyčkou vás uvězní v bytě, kde každý večer začíná romanticky, aby ho posléze přerušil příchod policie, která vaši manželku obviní z vraždy a vás ubije k smrti. Traumatické události jste odsouzeni prožívat stále znovu, dokud nerozluštíte, co se ve skutečnosti stalo, a nezměníte běh večera. Twelve Minutes kromě toho lákají i na hvězdné obsazení, v trojici titulních rolí se objeví hlasy Willema Dafoe, Daisy Ridley a Jamese McAvoye.

zdroj: Microsoft

20. 8. Ghost of Tsushima Director's Cut (PS5)

Jeden z nejoblíbenějších otevřených světů loňského roku se dočká rozšířené verze pro PlayStation 5, který využije předností nové generace včetně haptické odezvy ovladače DualSense, ale představí také zbrusu nový ostrov Iki či konečně také synchronizaci japonského dabingu s mimikou postav.

zdroj: Sony

24. 8. Aliens: Fireteam Elite (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Kooperativní střílečka pro tři hráče, kteří čelí nekonečným vlnám xenomorfů, nepůsobí zrovna jako komorní horor, spíš jako poměrně generická akční řežba. Fanoušky Alien: Isolation tak tenhle titul asi moc nenadchne, pokud vám ale střílení s kamarády ještě neleze krkem a máte rádi vetřelčí svět, může být Aliens: Fireteam Elite dobrým způsobem, jak trávit nějaké ty večery.

zdroj: Aliens: Fireteam Elite

24. 8. King’s Bounty 2 (PC, PS4, Xbox One, Switch)

I dlouho očekávané pokračování jednoho z nejslavnějších tahových RPG nakonec vychází v srpnu. Nad královstvím Nostria se stahují stíny, z nor vylézají konspirátoři, sabotéři a nekromanti. Druhý díl přichází s novým příběhem, frakcemi, nepřáteli a samozřejmě i herními mechanismy, přičemž vaším úkolem je sestavit armádu neohrožených, s nimiž v tahových soubojích přechytračíte nepřátele a budete činit spoustu náročných nečernobílých rozhodnutí.

zdroj: 1C

25. 8. Psychonauts 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Také na druhé Psychonauts se čeká už poměrně dlouho, podle zahraničních dojmů je ale pokračování plošinovky ve vynikající kondici a lepší než kdy dřív. V roli Raze se opět vydáte do myslí rozličných postav, kde se jim podobně jako v Inception pokusíte zasít do hlav semínko pochybností a zlepšit jejich duševní stav.

zdroj: Double Fine

31. 8. KeyWe (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch)

Logická plošinovka KeyWe vypráví o dvou novozélandských ptáčcích, Jeffovi a Debře, kteří společně provozují poštovní pobočku pro ostatní příslušníky zvířecí říše. Zvládnete v kooperaci či singleplayeru vyťukat všechny telegramy, zalepit obálky a odeslat balíčky tak, aby se na místo určení všechno dostalo včas? Zejména v multiplayeru slibují KeyWe spoustu chaotické zábavy podobné kupříkladu Overcooked.

zdroj: Archiv

31. 8. New World (PC)

Ambiciózní MMORPG od Amazonu se po několika odkladech chystá na srpnové vydání – původně mělo vyjít už v květnu 2020. Příběh vás v alternativní historii 17. století vyšle kolonizovat fiktivní zemi inspirovanou Amerikou, chybět ale nebudou ani prvky fantasy. New World nepočítá se systémem tříd, využívat tedy budete všech zbraní i kouzel pod systémem, kde se zlepšujete využíváním jednotlivých prvků. Hra klade důraz také na sociální složku a hráči se budou moct organizovat v rámci trojice frakcí.

zdroj: Amazon Game Studios

Další hry, které vyjdou tento měsíc

5. 8. Jupiter Hell (PC)

5. 8. My Friend Pedro: Ripe for Revenge (Android, iOS)

10. 8. Black Book (PC, PS4, Xbox One, Switch)

10. 8. Godfall (PS4)

11. 8 Car Mechanic Simulator 2021 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

12. 8. Naraka: Bladepoint (PC)

12. 8. Foreclosed (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Stadia)

13. 8. Hades (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

18. 8. Ambition: A Minuet in Power (PC)

19. 8. Recompile (PC, PS5, Xbox Series X|S)

20. 8. Madden NFL 22 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

24. 8. Hoa (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

24. 8. Sniper Ghost Warrior Contracts 2 (PS5)

27. 8. No More Heroes 3 (Switch)

31. 8. Beyond Mankind: The Awakening (PC)

31. 8. Rustler (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch)

31. 8. Song of Iron (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)

Zatím neurčeno – Toy Soldiers HD (PC, PS4, Xbox One, Switch)

Nejnovější články