Jaké hry vyjdou v prosinci?
zdroj: Ubisoft

Jaké hry vyjdou v prosinci?

30. 11. 2023 17:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

V prosinci si zapálení hráči a hráčky konečně budou moci alespoň trochu oddechnout, dopřát si odpočinku a, bude-li tomu nasvědčovat konstelace hvězd, možná i dohnat nějaký ten herní restík, protože se chystají vlastně jen dva opravdu velké tituly. Což tedy většinou stačí, ale v porovnání se zbytkem nebývale nabitého podzimu se dvě velké hry najednou jeví jako docela málo. Zkrátka ale nepřijdou ani příznivci nezávislé tvorby:

1. 12. SteamWorld Build (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch)

Hned zítra rozšíří stylové portfolio postapokalyptické steampunkové značky SteamWorld očekávaná novinka, která bude tentokrát experimentovat ve vodách zcela nového žánru – jedná se totiž o budovatelskou strategii.

zdroj: Xbox

5. 12. A Highland Song (PC, Switch)

Začátek měsíce se pak rozezpívá v melodii okouzlujícího folku, protože dorazí překrásná novinka od renomovaného studia Inkle. Hrdinka Moira se vydá na pouť skotským venkovem, zahalí se při tom do líbivého výtvarného stylu a cestu za dosažením moře a tajemného majáku na jeho břehu doprovodí vyprávění plné citů.

zdroj: Inkle Studios

7. 12. Avatar: Frontiers of Pandora (PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S)

Hned vzápětí se pak dozvíme, jak opodstatněné byly naděje, které Ubisoft vkládá do herního zpracování populárního sci-fi trháku Avatar od Jamese Camerona. Jakub si měl možnost novinku vyzkoušet a odhaduje, že nás co do hratelnosti žádné větší překvapení nečeká, ale na hru se bude alespoň skvěle dívat.

zdroj: Ubisoft

7. 12. Warhammer 40,000: Rogue Trader (PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S)

Místo na planetu modrých domorodců se ale také budete moci vydat do docela jiného vesmíru a v bezprávné divočině kvadrantu Koronus Expanse hájit zájmy Boha-Císaře. Nebo taky ne, protože jednou z hlavních devíz nového megalomanského RPG od studia Owlcat (autoři herních Pathfinderů) je svoboda v rozhodování – klidně se tak v nelítostném kosmu můžete starat hlavně sami o sebe, nebo se k Impériu otočit zády úplně a spolčit se s kacíři. Pak ale dejte pozor, Inkvizice nebude jen nečinně přihlížet.

zdroj: Owlcat Games

8. 12. Against the Storm (PC)

Po více než roce v předběžném přístupu se chystá také plná verze survivalové strategie Against the Storm. A pokud se rozhodnete uvěřit hráčskému hodnocení na Steamu, bude oč stát – hra se momentálně pyšní impozantními 95 % pozitivních reakcí z celkem 15 039 recenzí.

zdroj: Eremite Games

12. 12. Polda 2 Remástr (PC)

Polovina měsíce se ponese ve znamení vlastenecké nostalgie, vrátí se totiž legendární Pankrác z humorné adventury Polda 2. Příběh i dabing zůstane stejný jako v originálu z roku 1999, všechny obrazovky se ale dočkají kompletního překreslení, aby vypadaly k světu na moderních monitorech v rozlišení 4K.

zdroj: Zima Software

14. 12. House Flipper 2 (PC)

Na své si přijdou též milovníci oddechových návykovek, jelikož dorazí pokračování jednoho z nejpopulárnějších „divnosimulátorů“ House Flipper. I ve dvojce bude vaším úkolem nákup rozpadlých barabizen, jejich ozdravná kúra, přetvoření v nablýskané bejváky a následný prodej. Dočkáte se ale i novinek, ve druhém dílu totiž půjde si postavit také vlastní dům úplně od základů.

zdroj: Frozen District

Další hry, které vyjdou v prosinci:

5. 12. Kingpin: Reloaded (PC)

5. 12. The Lord of the Rings: Return to Moria (PlayStation 5)

7. 12. Arizona Sunshine 2 (PC, PlayStation 5)

7. 12. Hollow Cocoon (PC)

7. 12. Outer Wilds + Echoes of the Eye (Switch)

14. 12. The Lord of the Rings: Gollum (Switch)

15. 12. Asgard's Wrath 2 (PC)

15. 12. Paranoid (PC)

Nejnovější články