Jaké hry vyjdou v prosinci?
zdroj: Microsoft

Jaké hry vyjdou v prosinci?

1. 12. 2021 17:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Předvánoční šílenství vrcholí, ale na herním poli už je spíš klid. Většinu návratů velkých značek jsme si odbyli v listopadu a byla z toho spousta mrzení, takže se pozornost fanoušků multiplayerových stříleček upřela na dříve upozaděné Halo. Na závěr roku nám tak zbývají spíš menší kousky, ale třeba mezi nimi objevíme nějaký ten zapadlý poklad.

2. 12. Solar Ash (PC, PS4, PS5)

Solar Ash, dříve Solar Ash Kingdom, je druhou hrou studia Heart Machine, tvůrců skvělého nezávislého kousku Hyper Light Drifter. K 2D prostředí tvůrci tentokrát přidávají i třetí rozměr a v neonové estetice servírují skákačku o záchraně planety a radosti z pohybu.

zdroj: Heart Machine

3. 12. Chorus (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia)

Singleplayerová střílečka ve vesmíru vypráví příběh Nary a její lodi a umělé inteligence v jednom zvané Forsaken, v níž se protlouká otevřeným světem a snaží se porazit tajuplný a roztahovačný kult Kruhu, který chce ovládnout celý vesmír.

zdroj: Inside Xbox

6. 12. Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko's Choice (PC)

Původní taktická lahůdka Shadow Tactics se u nás v redakci těší velké oblibě, a samostatné rozšíření Aiko’s Choice tak poměrně napjatě vyhlížíme. Adeptka kunoiči Aiko ve svém dobrodružství vyráží v trojici nových misí zúčtovat s duchy své minulosti.

zdroj: Daedalic Entertainment

7. 12. Final Fantasy XIV: Endwalker (PC, PS4, PS5)

Čtvrtý datadisk pro nejhranější MMORPG současnosti se jako spousta dalších titulů mírně opozdil, během prosince ale nabídne vyvrcholení příběhů Hydaelynu a Zodiarku, kde se vydáte dokonce i na Měsíc. Předplatitelé můžou počítat se zvýšením maximální úrovně, novými povoláními, úkoly, oblastmi, raidy a spoustou dalších novinek, které rozšíří zážitek z Final Fantasy XIV.

zdroj: Square Enix

7. 12. Heavenly Bodies (PC, PS4, PS5)

Další nezávislý kousek - logická adventura Heavenly Bodies sází na hrátky s fyzikou ve vesmíru v oblecích astronautů ze sedmdesátých let. Bez gravitace není nikdy nic v klidu, nic není přidělané a hlavně, nic není jednoduché. Zvládnete ukočírovat náročné manévry v prostředí, kde vás nic neposlouchá a nikdo vás neuslyší křičet frustrací?

zdroj: 2pt Interactive

8. 12. Halo Infinite (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Free-to-play multiplayerová beta Halo Infinite běží od poloviny listopadu, stále se ale čeká na pokračování příběhové kampaně, která naváže na události pátého dílu a strategické odbočky Halo Wars 2.

zdroj: 343 Industries

14. 12. Among Us (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Among Us asi není třeba dlouze představovat. Po mobilech, PC a Switchi už nezbývá moc platforem, kde by digitální obdoba městečka Palerma na vesmírné stanici ještě nebyla. S kamarády se tak od poloviny prosince nově budete moct vraždit i na PlayStationu a Xboxu.

zdroj: Vlastní

15. 12. Aeterna Noctis (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)

Ručně malovaných 2D metroidvanií není nikdy dost - protože jich není moc. Aeterna Noctis vypráví příběh krále temnoty, který vede nikdy nekončící válku s královnou světla o trůn království Aeterna. Oba jsou nesmrtelní a musí svůj souboj svádět každý den až do konce věků. Čeká vás 16 náročných úrovní, více než 100 různých nepřátel, těžké hádanky a přes dvacítku bossů.

zdroj: Aeternum Game Studios

16. 12. The Gunk (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Akční adventura z pohledu třetí osoby sleduje příběh dvou přátel, Rani a Beck, které se ocitnou na mimozemském světě pohlcovaném podivnou hmotou. Porazte děsivé nepřátele a řešte náročné hádanky, abyste odhalili tajemství podivné planety, kterou se vám možná třeba podaří i zachránit.

zdroj: Xbox

16. 12. Five Nights at Freddy’s: Security Breach (PC, PS4, PS5)

Security Breach je v pořadí osmou hrou v této hororové sérii a od většiny ostatních se zásadně liší v tom, že se neodehrává v pizzerii, ale v obchodním centru plném zabijáckých maskotů, kde v kůži chlapečka Gregoryho musíte přežít do šesté hodiny ranní, abyste mohli uprchnout.

zdroj: Steel Wool Studios

16. 12. Alfred Hitchcock – Vertigo (PC)

V prosinci na naše počítače dorazí také příběhová adventura inspirovaná Vertigem režisérského mistra Alfreda Hitchcocka. Trochu se v případě tohoto psychologického thrilleru bojíme parazitování na slavném filmu, ale třeba nás prvotina Pendulo Studios nakonec příjemně překvapí.

zdroj: Xbox

Další hry, které vyjdou tento měsíc

2. 12. Mechajammer (PC)

2. 12. Warhammer 40,000: Batttlesector (PS4, Xbox One)

3. 12. Grim Dawn (Xbox One, Xbox Series X/S)

3. 12. Icarus (PC)

7. 12. Life is Strange: True Colors (Switch)

7. 12. Twelve Minutes (PS4, PS5, Switch)

9. 12. Wytchwood (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)

10. 12. Vaporum: Lockdown (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

16. 12. Alien: Isolation (iOS, Android)

Nejnovější články