Jak se líbí česká adventura Gooka 2 ve světě?
zdroj: tisková zpráva

Jak se líbí česká adventura Gooka 2 ve světě?

7. 11. 2004 22:22 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Podle GameRankings se zatím průměrné hodnocení české 3D adventury s prvky RPG Gooka 2: The Mystery of Janatris pohybuje kolem slušných 72%, ačkoliv musíme mít na paměti, že tento průměr dosud vzešel pouze ze čtyř recenzí a může se tedy časem ještě výrazně změnit.

Jen pro srovnání a úplnost uvádím, že v našem hodnocení si Gooka 2 od Centauri Production a Cenegy vysloužila pěkných 74%.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Zatím asi nejpozitivnější zahraniční recenzi najdete na webu Quandaryland, kde Gooku 2 celkem podrobně rozebrali a oznámkovali 4/5, což je ekvivalentní 80%. Jedná se prý o dlouhou, zajímavou hru, která stravitelně mixuje různé prvky dohromady. Skoro stejně vysoké hodnocení (75%) Gooka 2 získala i v krátké recenzi na britském webu ICGames, kde ale zároveň varují, že titul kvůli RPG a akčním prvkům nemusí sednout každému příznivci adventur.

Just Adventure i GamePlay Mag pak Gooku 2 shodně ohodnotili 60%. Na prvně jmenovaném webu sice připouštějí, že by Gooka 2 mohla být skvělou hrou, ovšem zároveň na ní kritizují celou řadu věcí. Příběh se prý zas tak výrazně nevyvíjí a některé Gookovy úkoly navíc působí jako kdyby měly pouze uměle natáhnout herní dobu. I zpočátku zábavný bojový systém začne ke konci hry spíš obtěžovat a celkový závěr hry je prý rovněž až příliš předvídatelný.

Na GameRankings zatím do průměru nezařadili čerstvou recenzi, kterou naleznete na GameConnect a ve které hra získala 7/10. Tamní recenzent vidí v Gooce 2 velký potenciál a dokonce ji nazývá východoevropskou odpovědí na sérii Final Fantasy, ovšem bez tak okázalého zpracování. I přesto jde rozhodně o lichotivé přirovnání, škoda jen, že na tomto serveru považují Centauri za polské vývojáře :)

kate

Nejnovější články