Game of Thrones – Genesis vyjde koncem září
zdroj: tisková zpráva

Game of Thrones – Genesis vyjde koncem září

7. 9. 2011 15:19 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Všichni fanoušci knižní ságy Píseň ledu a ohně, potažmo seriálu Hra o trůny, zbystřete....

Všichni fanoušci knižní ságy Píseň ledu a ohně, potažmo seriálu Hra o trůny, zbystřete. Chystaná strategie Game of Thrones – Genesis vyjde 29. září a nabídne, jak se zdá, vše, co by mohl milovník Západozemí chtít. Hra vás provede širokým historickým obdobím od vylodění Nymerie v Dorne až po objevení Jiných za Zdí a nabídne tak více než tisíc let válek a konfliktů v tomto propracovaném světě. Zahrajete si v invazi Aegona Dobyvatele nebo při Robertově povstání.

Slibně zní fakt, že v téhle strategii nepůjde jen o to ubít protivníka silou. Pokud nebudete chtít sázet jednoho rytíře vedle druhého, můžete zkusit třeba politické intriky. Uzavírejte spojenectví a porušujte je, vsaďte na ekonomiku, narušujte soupeřovy zásobovací trasy nebo prostě vše uplaťte zlatem z Lannisterovy skály. Fungovat zde bude i systém prestiže.



Pomocí prestiže budete pomalu dláždit svou cestu k Železnému trůnu. Pokud porušíte příměří, prestiž třeba ztratíte. Navíc můžete politicky pracovat na tom, aby prestiž ztratili vaši protivníci a diskreditovali se tak. Ve hře o trůny můžete používat vraždy, zajímání rukojmí apod. Klíčový bude princip střídání míru a války. Během míru se snažíte budovat spojenectví a intrikařit. Během války se odkryjí karty a vy poznáte, kdo je skutečně věrný a kdo vám vrazí jízdu do zad.

Jednotlivé rody se budou lišit ve vlastnostech. Targaryeni mají třeba trochu silnější rytíře a rychlejší tajné dohody (otázkou je, zda bude mít Aegon draky...a jak se jim má běžná armáda ubránit), Starkové mají životaschopnější velitele, Tyrellové jsou skvěli na politiku skrze intriky a postel, Martellové mají zase lepší zvědy. Plus má každý rod vlastní speciální jednotku.

Samozřejmě, tohle všechno zní dobře, ale zda se povede Cyanide Studio skutečně vytvořit funkční hru, to je ve hvězdách. Dobrá předloha a snaha ji následovat totiž nic neznamená, jen slibný potenciál.

Nejnovější články