Fable Legends budou neustále doplňovány dalším obsahem
zdroj: tisková zpráva

Fable Legends budou neustále doplňovány dalším obsahem

22. 10. 2013 15:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Po dvojité ráně do vazu pro značku Fable, jíž bylo jak Fable III, tak Fable Journey se zdálo, že to má tato povedená RPG série za sebou. Na Gamescomu byla ale představena Fable Legends, chystané kooperativní online pokračování ságy. Původně se myslelo, že půjde jen o nějakou variaci na MMO, ale nyní se David Eckelberry z Lionhead zaklíná, že o příběh nepřijdeme.

„Dějová linka zde bude a bude velmi důležitá. Samozřejmě je tu rozsáhlejší záměr s širší příběhovou linií, která je kombinovaná s různými úkoly.“ Je příjemné slyšet, že Fable teď nepřijde o svůj příběhový základ a nebude jen o kooperativním příběhovém řádění.

Platí ale, že slibované nové a nové příběhy přijdou zřejmě až v dalších DLC, která se pro Fable Legends plánují. „Nechceme, aby Fable legends končilo poté, co jej dohrajete. Myslete na něj spíše jako na jednotlivé epizody a sezóny. Fable legends tak může být jen první sezónou, k níž budeme přidávat nové úkoly a příběhy, třeba ve formě DLC.“

Fable Legends by tak měla být projektem, který se bude vyvíjet spíše roky. Je to chvályhodný záměr neopouštět titul, ale na druhou stranu přemýšlím, zda je vlastně celkový koncept tak lákavý. Samozřejmě, kooperace lákavá je, vždycky byla. Ale zároveň jsem vídal jako hlavní výhodu Fable to, že si celý ten rozlehlý svět užívám sám a modifikuji jej jen pro sebe.

Nutně mne napadá, že s kooperací dojde k zeštíhlení celého universa, kudy se moci pohybovat. Protože čtyři hrdinové se nezávisle na sobě asi nebudou moci potulovat otevřeným světem. Ale zase dobré akčně taktické kooperační bitevní ve stylu Fable může mít něco do sebe...

...

Nejnovější články