Kooperativní Fable Legends poběží na Unreal Engine 4
zdroj: tisková zpráva

Kooperativní Fable Legends poběží na Unreal Engine 4

21. 8. 2013 11:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Fable je jedna z těch značek, které si své fanoušky získávají i ztrácí . Poslední Fable: The Journey si získalo spíše mladší hráče a předchozí Fable III moc hardcore hráčů taky zrovna nenadchlo. Jestli se teď s novým Fable Legends podaří získat důvěru hardcore hráčů zpátky se teprve uvidí. První informace toho zase tolik neprozrazují, ale už v základu to vypadá trochu zajímavěji, než Kinectové The Journey.

Těžko říct kolik rozpracovaných konceptů a design dokumentů za sebou Peter Molyneux nechal když před více než rokem z Lionheadu odešel, každopádně Xbox One exkluzivní Fable Legends se bude muset bez otce série obejít. Půjde vlastně o vůbec první Fable, na kterém se Molyneux nepodílel, ale soudě podle prvního renderovaného videa a informací to na žádnou radikální ideovou změnu nevypadá.

Největší změna přichází asi v zaměření hry - zapomeňte na klasickou strukturu ala první tři Fable a také se nedočkáme jednoduchého on-rails kinectového The Journey. Fable Legends má být totiž primárně kooperativní online hrou, kterou budete moct hrát ale i v singleplayeru. Neustále budete ve čtyřech, takže pokud nebudete mít po ruce kamarády nebo prostě budete chtít hrát sami, připojí se k vám tři počítačem ovládaní spoluhráči. Tudíž něco ve stylu Gears of War (3, Judgement), kdy jste měli po svém boku neustále další parťáky.

Na rozdíl od Gears of War tady ale nebudete muset hrát jen za ty hodné, klidně si budete moct střihnout roli záporáka. Už v předchozích Fable hrách jste nemuseli být zrovna ten nejslušnější a nejvzornější hrdina v Albionu, ale tady si budete moct zahrát za opravdového echt záporáka. Jako záporná postava nebudete mít k dispozici pouze své vlastní zbraně, ale u nohou vám budou poskakovat minioni, různé potvůrky budete moct využívat také pasti, do kterých lze hrdiny nalákat. Za tu zlou stranu to tak ve Fable Legends nebude jen tradiční RPG rubačka, ale minioni a pasti do toho vnesou i trošku strategičtější prvky.

...

Minionům totiž můžete přikázat na jaké hrdinu zaútočit, kam jít a co dělat. Zatímco pokud budete hrát za klasického hrdinu, budete mít před sebou spoustu úkolů, které můžete plnit jak sami společně se třemi AI poskoky, tak se třemi kamarády v kooperativním režimu. Svého hrdinu si budete moct pochopitelně pořádně upravit. Ať už to bude vzhled, nebo schoposti, veškeré úpravy hrdiny budou jen na vás. Chybět nebude ani podpora pro SmartGlass a hromada lootu, od zbraní, přes brnění, až po různé poklady.

Fable Legends vyjde exkluzivně na Xbox One, ale jestli to bude ještě letos, nebo až v příštím roce, tisková zpráva nezmiňuje. Hra poběží na Unreal Engine 4, takže o působivé vizuály by neměla být nouze. Tak trochu očekávaně bude hra podporovat i Kinect, ale tady Microsoft zatím také mlží - bude to jen pro hlasové ovládání, nebo něco víc? Dozvíme se v příštích měsících. Zatím se můžete pokochat prvními třemi obrázky a renderem.

Nejnovější články