EA: Zákaz prodeje Battlefieldu 3 v Íránu vítáme
zdroj: tisková zpráva

EA: Zákaz prodeje Battlefieldu 3 v Íránu vítáme

29. 11. 2011 10:00 | Téma | autor: levis |

EA se k zákazu prodeje Battlefieldu 3 v Íránu postavili nečekaně vstřícně. Místo aby jako ostatní vydavatelé alespoň vznesli formální námitky nebo se pokoušeli vyjednávat s distributory, suše oznámili, že BF3 by se v Íránu stejně prodávat nemohl a že zákaz distribuce hry ze strany státu alespoň předejde šíření pirátských kopií.

"Battlefield 3 se v Íránu stejně nedal legálně zakoupit. Doufáme, že jeho absolutní zákaz alespoň zamezí tomu, aby se šířil ilegálními cestami," řekl mluvčí EA pro server IndustryGamers.

Proti prodeji Battlefieldu 3 už se podle agentury Fars v online petici vyjádřilo přes 5000 íránských teenagerů, kteří chápou, že hra je pouze fikce, ale načasování jejího vydání svědčí o tom, že je součástí celosvětové americké kampaně s cílem dovést Írán do mezinárodní izolace. Těžko odhadnout, zda by proti hře orodovali stejně hlasitě, kdyby nevyprávěla o fiktivní invazi amerických vojsk do Teheránu.

Na několika internetových serverech se v pondělí nezávisle na sobě objevily zprávy o tom, že policisté podnikají razie na pouliční prodejce, kteří Battlefield 3 vystavili na pultech.

Nejnovější články