Disney propouští a končí s krabicovkami
zdroj: tisková zpráva

Disney propouští a končí s krabicovkami

25. 1. 2011 17:17 | Téma | autor: levis |

Nejnovější vlna propouštění v herním byznysu se týká vydavatelské firmy Disney Interactive, konkrétně jeho hlavního studia v Los Angeles a austinských vývojářů z Junction Point (autoři Epic Mickey). Podle informací CNBC prý firmy dohromady propustily až polovinu ze sedmi set zaměstnanců, což by fakticky ohrozilo i budoucnost šéfa Junction Point, legendárního herního designéra Warrena Spectora. Podle informací serveru Gamasutra nicméně Spector zatím stále zaměstnancem firmy zůstává a propouštění se jeho týmu Junction Point dotklo minimálně.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Příčiny není těžké odhadnout: Epic Mickey se sice dočkal relativně pozitivního ohlasu u kritiky (naše recenze), samotné hry se ale celosvětově prodalo jen okolo 1,5 milionu kopií, což je silně pod očekáváním. Disney dále minulý týden definitivně zavřela své studio Propaganda Games (podrobnější informace), z poslední doby autory nového Trona (recenze), a určitou roli v celé kauze hraje i fakt, že Disney v červenci mimořádně investovala do výrobce her pro sociální sítě - Playdom. A výsledek? Dnes odpoledne přišlo Variety se zprávou, že Disney se restrukturalizuje čistě do výrobce digitálních her a nehodlá se už dále zabývat klasickými krabicovými tituly.

Update (26. 1. 2010): Společnost Comgad, český distributor Disney Interactive, se k budoucím plánům Disneye vyjádřila na své Facebookové stránce a informaci serveru Variety interpretuje odlišným způsobem:

"Včera odpoledne se na českém internetu objevila zajímavá zpráva o tom, že společnost Disney končí s prodejem krabicových verzí svých her a do budoucna se bude zaměřovat jen na digitální distribuci. Jakožto dlouholetý distribuční partner společnosti Disney musíme tuto zprávu dementovat a rádi bychom ji uvedli na pravou míru. Disney žádné ukončení prodeje krabicových verzí svých her neplánuje. Zmatek pravděpodobně vznikl špatným pochopením anglického článku na serveru Variety (http://www.variety.com/article/VR1118030809), který pojednává o plánech Disneye klást větší důraz na digitální distribuci. Této senzace vzniklé špatnou interpretací původního článku se bohužel chytily další severy a bloggeři a šíří tuto mylnou zprávu dále. Radíme tedy všem čtenářům - nevěřte všemu a pokud se vám něco nezdá, poohlédněte se po původním zdroji informace."

 

Nejnovější články