Crysis 3 pokoukává po sandboxovém prostředí
zdroj: tisková zpráva

Crysis 3 pokoukává po sandboxovém prostředí

17. 4. 2012 15:24 | Téma | autor: Aleš Smutný |

víme, že se Crysis 3 bude odehrávat v New Yorku, který se proměnil na kombinaci městské zástavby a deštného pralesa.

Metropole je nyní uzavřena v Liberty Dome a najdete zde celkem sedm různých přírodních prostředí a městských částí, které se nazývají Sedm divů. Znamená to tedy, že se tvůrci chytili za nos a chtějí vrátit zpátky sandboxovost prvního dílu?


Podle Rasmuse Hojengaarda tomu tak není. Tedy ne úplně. „Ano i ne. My jsme své fanouškovské základně vždy naslouchali. Ale tohle jsme měli v hlavě už v době, kdy jsme Crysis 1 vydávali na konzole. Reflektujeme ale názory fandů a jedním z nich byl požadavek na více horizontálně orientované úrovně. Mohu vás ale ujistit, že Crysis 3 bude těžit ze skvělého sandboxového prostředí, kterým se opravdu vrátí spíše k základům série“.

Takže tady máme asi konečně jasno. Trojka se pokusí navázat na styl prvního dílu, tedy alespoň v otázce prostředí a možností v něm. Ale co New York, do kterého se opět vracíme. Nebude už tak trochu „přenewyorkováno“? Hojengaard si to nemyslí. „Je přece důvod, proč je New York tak ikonickým městem, kde se odehrává spousta her a filmů. Upřímně, je to jedna z nejbohatších a nejrůznorodějších lokalit ve Spojených státech. A my jsme si dost jisti, že naše verze tohoto města ve stylu deštného pralesa nás odliší jak od klasických her, které se tu odehrávají, tak i od těch postapokalyptických“.

Tvůrci chtějí sázet právě na koncept Sedmi divů, tedy sedmi různých a specifických částí. Nemělo by jít jen o různé typy pralesa, svou roli by měl hrát i fakt, že jde o uměle vytvořený prales, za nímž stojí jedna proradná korporace. Co se týče přízemnějších věcí, už víme, že budete mít k dispozici luk. Nicméně, zastřílet si budeme moci ze zbraní Cephů a ty s sebou ponesou i noví protivníci. Což není zas tak překvapivé - přivést novou hru bez nových nepřátel by bylo odvážné. Kromě Cephů ale budete bojovat i s lidmi, takže by dějová linka neměla být zase nějak vysloveně primitivní. Uvidíme, jak se tento experiment podaří. Mimochodem, když se podíváme na vegetací zarostlé město z Last of Us, znamená to, že se teď stává módní kombinace městské zástavby a divoké zeleně?

Nejnovější články