Call of Duty: Black Ops poběží ve 3D
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty: Black Ops poběží ve 3D

5. 10. 2010 15:32 | Téma | autor: Petr Poláček |

Do zahájení prodeje střílečky CoD: Black Ops od Treyarchu zbývá zhruba měsíc, ale tvůrci ještě neskončili s oznamováním nových prvků, kterými se hra opět pokusí přesvědčit miliony hráčů ke koupi. Nedávno byla oficiálně potvrzena dlouho spekulovaná přítomnost Zombie módu a dnes Activision oznámila, že všechny tři „velké“ verze CoD: Black Ops nabídnout podporu 3D zobrazení.

Call of Duty: Black Ops zdroj: Activision

Pro majitele konzolí PS3 a X360 to znamená, že pokud si chtějí vychutnat dramatické přestřelky ve 3D, musí mít doma 3D ready HDTV (a brýle samozřejmě). No a PCčkáři zas ve svém PC musí mít grafickou kartu NVIDIA (a brýle), protože hra využívá systému NVIDIA 3D Vision-Ready.

První dojmy z 3D verze CoD: BO jsou veskrze pozitivní. 3D efekt nelze ve hře nijak regulovat, tvůrci jej prostě chtěli zkusit a tak efekt nestaví schválně do popředí, aby tolik neunavoval. Jako obvykle tedy nejvíce ze všeho vynikají ve hře titulky a prvky uživatelského rozhraní. Hraní samotné hry ve 3D celkový dojem jen mírně podtrhuje a je zajímavé, že po delším hraní se vnímání 3D efektu umocňuje.

„Vývoj stereoskopické 3D technologie začal jako projekt našeho R&D oddělení. Hned jak jsme však viděli, co tato technologie udělá se zážitkem hráče, jak skvěle vtahuje do hry, tak nám bylo jasné, že ji prostě musíme použít pro Black Ops.“

„Dali jsme si záležet s tím, aby možnost v menu byla co nejpřístupnější a hráč si mohl 3D zobrazení zapnout, nebo vypnout kdykoli během singleplayer a multiplayer kampaně i v Zombie módu," prozradil na konto stereoskopického 3D v Black Ops šéf Treyarchu Mark Lamia. Zároveň s tím však dodal, že tuto technologii nelze automaticky očekávat od všech budoucích titulů studia, její použití bude zvažováno u každé další hry individuálně.

CoD: Black Ops vychází na PC, PS3, Wii, X360 a DS 9. listopadu tohoto roku.

 

Nejnovější články