Autoři Shift 2 propouští, někdo jim típl další hru
zdroj: tisková zpráva

Autoři Shift 2 propouští, někdo jim típl další hru

28. 3. 2011 12:30 | Téma | autor: levis |

Těsně po dokončení závodů Shift 2 musí britské vývojářské studio Slightly Mad propouštět zaměstnance. Veřejnost o tom informoval sám roztrpčený šéf týmu Ian Bell, podle kterého je na vině nepřímo jeden nejmenovaný vydavatel. "Na poslední chvíli se na nás vykašlal vydavatel, se kterým jsme podepsali smlouvu. Těsně než šel projekt do vývoje, tak ho zrušili," vysvětlil Bell v rozhovoru se serverem Games Industry.

Část propuštěných vývojářů se přesunula do nově založeného studia Gamagio, sesterského týmu Slightly Mad vyvíjejícího hry pro mobilní zařízení a sociální sítě. O založení Gamagia se uvažovalo déle, ale teprve neúspěch s tím nejmenovaným velkým projektem a v důsledku vynucený odchod zaměstnanců jeho vznik urychlil.

Podle šéfa studia ještě ten velký projekt není úplně ztracený, protože Slightly Mad jednají i s dalšími distributory, každopádně teď potřebují zajistit financování také pro svůj druhý tým, což jejich situaci nijak neprospívá.

"Kdybyste se nás zeptali před pár měsíci, když jsme dokončovali Shift 2 a vydavatelé se k nám jen hrnuli, nevěřil bych tomu. Ale trh se mění, lidé začínají kupovat jiné hry a ani áčkové studio se špičkovým portfoliem a pozitivními hodnoceními nemá zajištěný stabilní vývoj pro svůj další projekt," povzdychl si šéf firmy.

Kdo tím tajemným vydavatelem může být? Vzhledem k tomu, že SMS prozatím vytvořili dvě hry a obě pro EA, tak se nabízí EA, přičemž onou zrušenou hrou by mohl být Shift 3. Na jednu stranu se to nezdá nepravděpodobné - Slightly Mad by jen stěží mohli jednat s dalšími distributory o hře, která licenčně spadá pod křídla EA. Nikde však není psáno, že SMS nemohou jiným vydavatelům nabízet koncept, který je na značce NfS/Shift nezávislý. V zásadě to tedy může být jakákoli firma, která má ve svém portfoliu závodní značku, kterou by mohla chtít oživit. Pouze spekulujeme :)

Nejnovější články