Sam & Max: Season One

Sam & Max: Season One

Články

Jak studio Telltale Games vzkřísilo adventury

V prosinci ohlášený vývoj adventury Minecraft: Story Mode definitivně ukázal, jak se během jedné dekády Telltale Games transformovali z malého herního studia na veleúspěšnou fabriku na příběhy. Telltale, v posledních letech hlavně tvůrci herních verzí seriálů a komiksů The Walking Dead, The Wolf Among Us či Game of Thrones, platí za anomálii nejen kvůli resuscitaci žánru adventur, ale i kvůli udržení tempa epizodického stylu vydávání, na kterém si mnozí jiní vylámali zuby. Pojďme se tedy společně podívat, jak Telltale vznikli, na čem stavějí, a proč se jen tak nepustí do jiných žánrů.

Pozdrav na rozloučenou - ohlédnutí za historií LucasArts

Vody se zavřely a herní byznys má rázem o jednu legendu méně. LucasArts, společnost která nám přinesla zlatý věk adventur i třebas jednu přelomovou střílečku, je de facto minulostí. Končí s vývojem, nadále bude hry jenom licencovat. Kapesníky jsou však již usušeny a fanoušci si přestali rvát svá rodidla. Vydejte se s námi proto na slzopudné putování po tom dobrém, ale i po tom zlém, co společnost ruku v ruce se svými legendami zažila. Pomůže nám to mimo jiné pochopit, proč byl konec LucasArts v zásadě nevyhnutelný.

Hrajte klasické hry přes DosBox přímo v browseru

Retro gamin se veze na vlně neuvěřitelné popularity, což potvrzuje i nepopiratelný fakt, že jedny z prvních aplikací na jakoukoli novou platformu (Android, iPhone, cokoli) jsou emulátory starších her nebo spíše platforem. Příkladem z poslední doby, a příkladem velmi zajímavým, je NaClBox. V podstatě je to port DosBoxu pod Native Client, což je vývojářské prostředí od Googlu podobné Active X nebo Javě, které přímo v browseru umožňuje spouštění aplikací, v tomto případě DoxBoxu a her pod ním. Detailnější popis toho, co je Native Client a jak autor došel k nápadu, rozběhat pod tím DosBox s hrami, najdete na oficiální stránce, kde si zároveň můžete zahrát přímo v browseru demoverze několika nesmrtelných klasik.

Bleskovky

  • 13. 2. 2016 - Dalšími zpětně kompatibilními Xbox One tituly jsou Trials HD, Sam & Max Beyond Time & Space, Alan Wake’s American Nightmare a LEGO Batman.