Tomb Raider se obejde bez milostného románku
zdroj: tisková zpráva

Tomb Raider se obejde bez milostného románku

20. 1. 2012 17:45 | Preview | autor: levis |

Eidos na oficiálních fórech zodpověděl pár dotazů k novému Tomb Raideru, jehož bojový systém by měl vyhovět hráčům preferujícím boj na blízko, těm, kdo raději střílí, a dokonce i vyznavačům stealth postupu. Na ostrově, kde ještě mladá archeoložka Lara Croft ztroskotá, vás zřejmě čeká velice proměnlivá flora a fauna, a abyste přežili, budete se muset například vypravit na lov. Ostrov samozřejmě nebude ani zdaleka tak neobydlený, jak se ze začátku může zdát.

Cílem hry sice bude na ostrově cosi objevit, ale v první řadě je třeba přežít a nejprve stabilizovat ze začátku zoufalou situaci někoho, ocitnuvšího se v cizím prostředí v krizových podmínkách. Teprve poté budete moci hledat a začít sbírat předměty rozeseté po ostrově, byť o co přesně půjde zatím autoři tají.


Hra slibuje relativně velkou volnost pohybu, ale například skočit ze skály, a pak se zachytit lankem nebo sekyrou opravdu nepůjde. V tomhle ohledu chtějí autoři zůstat realističtí, vždyť - jak sami upozorňují - ne po každém horském převisu se ještě dá šplhat. Obecně ale šplhání po skalách ve hře chybět nebude, ačkoliv nikdy by vám nemělo být zřejmé, kudy zrovna vede cesta dál.

Naprosto zřejmý a potvrzený je naopak fakt, že mladá Lara Croft nebude mít v tomhle Tomb Raideru milostný románek. Tahle hra je prostě o přežití a na něco podobného by Lara neměla čas, tvrdí autoři a dodávají: snad v některém příštím díle...

Nejnovější články