The Hunter: lov jelenů na enginu Just Cause 2
zdroj: tisková zpráva

The Hunter: lov jelenů na enginu Just Cause 2

3. 12. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Slibuje být tou nejrealističtější loveckou hrou a může být ideální pro ty, jež neuspokojilo podobné Far Cry 2. + TRAILER

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Pokud vám také leze na nervy tzv. mediální blackout okolo Just Cause 2, snad vás potěší alespoň zpráva, že jeho vývojáři z Avalanche Studios nelení. Před měsícem sice museli propustit polovinu zaměstnanců kvůli ztrátě dvou kontraktů, výše uvedenou hru to však nemá ohrozit. A stejně tak ani druhý projekt od téhož studia, čerstvě odhalenou loveckou hru The Hunter.

Soudě dle prvních obrázků bude s Just Cause 2 sdílet velice pokročilý grafický engine, který na screenshotech ve vysokém rozlišní vypadá skutečně úchvatně. (Lepší než Crysis, horší než Far Cry 2? Řekněte!)

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Co se hry samotné týče, ta slibuje být vůbec nejrealističtějším loveckým simulátorem vůbec a točit se nebude zdaleka jen kolem jelenů, ale i dalších zvířat (medvědů, losů i dalších). A její součástí má být také vybudování internetové komunity přátel lovu, kteří se budou vypisovat ze svých loveckých zážitků, nahrávat filmečky i screenshoty se svými úlovky atd.

zdroj: Archiv


The Hunter - debutový trailer

Na závěr ještě dodatek: tomuto žánru se u nás na Tiscali zpravidla nevěnujeme a autor článku by osobně po jelenovi nikdy nevystřelil, což ale podle jedné nedávné studie platí i pro spoustu dalších hráčů. Uřezávat končetiny zombíkům a párat lidská těla v akčních střílečkách je na jednu stranu fajn, tvrdí spousta hráčů, ale možná byste byli překvapeni, kolik z nich má odpor vůči násilí na zvířatech a podobně.

Ostatně, podle jaké logiky je nejčastější výtkou vůči loveckým hrám právě "střílení zvířátek", když střílení lidí nikomu nevadí? Je to jistě důvod k zamyšlení a na druhou stranu i dobrá zpráva, že nějaké etické páky tam někde uvnitř stále fungují. A pokud by si chtěl někdo lov zvířat přece zkusit, ať snad raději sáhne po The Hunterovi. Vždyť to přece vyjde to levněji a navíc se obejdete bez krve.

The Hunter vyjde příští rok pro PC - více na oficiálním webu, kde se také můžete přihlásit do fronty na betatest.
zdroj: GV, PR

levis

Nejnovější články