Silvestrovská raketa z Warhammer Space Marine
zdroj: tisková zpráva

Silvestrovská raketa z Warhammer Space Marine

19. 8. 2010 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Roztomilý výbuch aneb proč budete ve third-person akci sami?

Až na letošní E3 vývojáři z Relicu poprvé představili svou third-person akci Warhammer 40,000: Space Marine, která u příležitosti právě probíhajícího veletrhu Gamescom '10 nyní opsala další kolečko mezi novináři. Aby mohl Space Marine souběžně vznikat i pro konzole, najali si autoři někoiik veteránů z EA, Microsoftu či Rockstaru - a s existencí konzolové verze tak trochu souzní hlavní motto hry, podle něhož je "všechno velké, zbraně i výbuchy". Space Marine se odehrává v momentě, kdy je lidstvo dle vývojářů skoro na pokraji vyhynutí a císařský svět, z něhož pochází většina nejvyvinutější technologie, se ocitl pod invazí Orků.
Než se lidem podaří nashromáždit několikamilionovou flotilu, sehnat potřebné lodě a odpovědět, jste na to sami - jeden bezejmenný kapitán vesmírných mariňáků zcela sám proti celé armádě nepřátel. Na začátku hry se ještě nacházíte na palubě své lodi, ale jakmile se stihnete rozkoukat v prostředí nápadně připomínajícím dvě roky stará videa, už se před vámi tyčí loď Orků, poskládaná z mezigalaktických odpadků.


Orkové vám přibrzdí před nosem a z paluby jejich lodě začnou přeskakovat vojáci; jen co si je vezmete na mušku ze svého kulometného hnízda, loď proti vám obrátí palbu a natočí se tak, abyste ji nemohli ohrozit. Nemá smysl pobíhat po palubě a zvažovat, kudy dál, protože jeden Ork už stihl skočit rovnou na trup vaší lodi a momentálně se snaží probít do kokpitu. Co s tím? Vykloníte se, dáte mu ránu do břicha... a ta odporná obluda zakopne a nechá se rozdrtit přímo vašimi motory.

Jaká smůla! Navíc naskriptovaná, takže žádný save/load by v tomto případě nepomohl. Loď zakolísá, zmatečně nasadí nejrychlejší kurz směrem k zemi a přitom z ní začne stoupat kouř. Jen v poslední chvilce stačíte vyskočit a s bojovým křikem si zachránit život, než se plavidlo jako silvestrovská raketa vznítí na obloze. Vypadá to, že na obranu tohoto imperiálního světa jste nakonec přece jenom sami.

Warhammer 40,000: Space Marine vyjde příští rok pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Warhammer Space Marine oficiálně  [28.5.2009 02:02]
Warhammer Space Marine detaily  [8.9.2008 18:18]
Odhalení Warhammer Space Marine  [4.9.2008 23:23]

zdroj: GS

levis

Nejnovější články