Silent Hill Shattered Memories bez soubojů
zdroj: tisková zpráva

Silent Hill Shattered Memories bez soubojů

17. 4. 2009 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Abyste se cítili bezmocně, dokážete pouze utíkat nebo se schovat, případně využijete mobil.

Kolegové ze serveru IGN měli možnost vidět patnáctiminutovou ukázku z hraní Silent Hill: Shattered Memories, což bude předělávka prvního Silent Hillu pro tuto konzoli, přizpůsobená pro ovladač Wii Remote. Už od začátku bylo jasné, že nepůjde o pouhý remake – tedy o stejnou hru s vylepšenou grafikou. Tvůrci své Shattered Memories přirovnávají třeba k Batmanovi. Ten od Tima Burtona a Christophera Nolana má stejnou hlavní postavu, v obou je Joker, ale oba filmy jsou naprosto odlišné. Podobně na tom bude Shattered Memories. Základní premisa stejná, ale příběh celkově překopaný.

Důraz má být kladen na váš profil a na to, jak se hra dále bude vyvíjet podle toho, co učiníte. Hned v úvodu, který se z části odehrává v psychiatrické léčebně, musíte vyplnit formulář s otázkami typu "Když piji alkohol, pomáhá mi to relaxovat - ano/ne", nebo "Naslouchám pocitům jiných lidí - ano/ne". Podle vašich odpovědí hra determinuje vaši osobnost a pak neustále sleduje vaše počínání. Vejdete do baru a první, co uděláte je, že se podíváte na mapu města? Hra vyhodnotí, že jste racionální hráč. Nebo se jako první podíváte na plakát spoře oděné dívky? Inu, i to něco vypovídá o vaší osobnosti...

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jak moc budou vaše rozhodnutí hru ovlivňovat, to tvůrci zatím nechtějí prozradit. Velice zajímavé je fakt, že ve Shattered Memories nebudete podobně jako ve všech předchozích hrách vůbec bojovat. Tvůrci totiž chtěli, abyste se cítili bezmocně, abyste se báli každého stínu, a to se jim podle kolegů z IGN opravdu povedlo. Jakmile po vás půjde nějaká příšera, musíte utíkat, schovat se.

Velkou roli tak nebude mít ve hře brokovnice, ale spíše váš telefon, se kterým budete moct provádět spoustu věcí. Kromě toho, že pomocí něj budete luštit různé hádanky, budete v něm mít kontakty, mapu, budete pomocí něj moct volat, telefon má schopnost i fotit. K čemu to? Když třeba uvidíte nějakou zajímavou scenérii, vyfotíte jí a jakmile se podíváte v mobilu na obrázek, všimnete si, že je na něm vidět vaše dcera Cheryl, kterou v Silent Hillu hledáte. Jakmile to provedete, Cheryl vám na mobil zavolá, a třeba vám poradí, co dál.

Silent Hill: Shattered Memories by měly vyjít na Wii, PS2 a PSP na podzim tohoto roku.
zdroj: IGN

chewiedc

Nejnovější články