Putování skrze Fallout 3 s dobrou karmou
zdroj: tisková zpráva

Putování skrze Fallout 3 s dobrou karmou

28. 9. 2008 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Hraní za postavu, která je laskavá vůči svému okolí, vám poskytne pořádnou výhodu. POZOR, SPOILER

Na základě vašeho chování a aktivit ve Fallout 3 bude definována vaše karma - jako dobrá, pokud budete pomáhat ostatním, nebo špatná, jestliže budete myslet jen a pouze na sebe. Kolegové z IGN si tedy vyzkoušeli pár hodin hraní s úmyslem být ke svému okolí ponejprv co nejvíce laskaví. Pročež tak při setkání s bývalou prostitutkou této slíbili, že ji neprozradí chlapíkovi, kterému dluží peníze. Po dalším putování krajinou se dostavila drsná akce odehrávající se v opuštěné škole zaplněné mutanty, kde se nijak negativně na karmě neprojeví, pokud tyto ožehnete kupř. plamenometem. Naopak, vyčištění hnízda zla s následným prohledáním přivedlo hráče zcela nečekaně k plánům mutantů vyhodit do vzduchu kryt, z něhož se vydal do zdejšího nelítostného světa. Skutečnost, že jim tyhle ambice nakonec překazil, se opět podepsala pod dobrou karmu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Následovala cesta do města Megaton, nacházející se u nevybuchlé jaderné hlavice. Tu část obvyatel uctívá, jiní se ji zase chystají zničit. Nicméně pouze hlavní hrdina může hrozbu neutralizovat, což redaktor IGN nakonec udělal zcela gratis. Za tohle se pak dočkal odměny v podobě robotického sluhy, který vyjma pitné vody nabídl i několik zajímavých úprav zevnějšku. A co hlavně, Megaton se rázem stal jakýmsi opěrným bodem a druhým domovem, který bylo možné využít jako skladiště pro nalezené věci (počítaje v to i zbraně). Jako místo sloužící k odpočinku a vyléčení zranění. Nebo destinace, kde se v klidu můžete věnovat přípravě vylepšených narkotik, co vám dočasně zvednou klíčové atributy. Samozřejmě, že postava se zlou karmou se ve Fallout 3 také dočká podobného bonusu ve formě útočiště, ale vůčihledně ne tak rychle.

Zajímavostí pak je skutečnost, že někteří lidé, třeba právě ve zde zmíněném Megatonu, si vás všimnou, resp. s vámi mohou hodit řeč jenom tehdy, pokud je vaše karma na dostatečné úrovni. Pak teprve získáte přístup k větvícím se dialogům umožňujícím nasměrovat hovor žádaným směrem. Přičemž i skrze rozhovory definujete své vlastní zaměření, kam patří setkání se zbídačelým tulákem v pustině, žadonícím o trochu vodu. Bethesda při tomhle všem navíc tvrdí, že v novém Falloutu budete moci jít svou vlastní cestou, která nebude vyznačena jasně zlými či dobrými úmysly, zkrátka něco "mezi". Pro což tu mají být dokonce specifické perky a výhody.

Fallout 3 vyjde 31. října pro PC, PS3 a X360, u nás v české verzi od Cenegy Czech (předobjednat) - více v našem dřívějším zpravodajství.

POSLEDNÍ NOVINKY:
Útěk z krytu ve Fallout 3  [30.8.2008 16:16 - levis]
Fallout 3 má oficiální termín vydání  [20.8.2008 21:21 - jd]
Fallout 3 - E3 dojmy  [15.7.2008 09:09 - moolker]
E3 videa: Dragon Age, Fallout 3, Dawn of War 2  [12.7.2008 08:08 - levis]
Fallout 3 řehtá, cválá a miluje vás..  [8.7.2008 12:12 - levis]
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články