Pomozte tvůrcům Grimrocku s Dungeon Editorem
zdroj: tisková zpráva

Pomozte tvůrcům Grimrocku s Dungeon Editorem

12. 9. 2012 14:34 | Preview | autor: Adam Homola |

Oldschool RPGčko/dungeon Legend of Grimrock vzalo před pár měsíci útokem srdce všech nostalgiků. A za nedlouho možná chytne hra druhý dech - chystá se totiž Dungeon Editor. Ten je už víceméně hotový, ale schází jedna poslední věc: testování. Vývojáři ze studia Almost Human potřebují pomoc s testováním, aby mohli editor před vydáním ještě doladit. Pracovali na něm čtyři měsíce a právě dnes, 12. září, začal veřejný betatest. Přesné datum vydání Dungeon Editoru vývojáři zatím nemají, ale chtějí ho prý dostat ven co nejrychleji.

Původní plán byl vydat editor dříve. Jenže interní nástroje pro hru se musely dost výrazně upravovat, aby vůbec hra dovolila takové modování a úpravy hráčů. Stejně náročné bylo prý i skriptovací rozhraní, které má mít hromady funkcí. Vývojáři po účastnících bety budou chtít hlavně zpětnou vazbu. Tohle nebude obyčejná “demo beta,” ale klasická beta nehotového produktu, se kterým potřebují jeho tvůrci pomoct.

Konkrétně jim jde o zpětnou vazbu k dokumentaci a pokud se v tom vyznáte, tak i ke skriptování a exportu modelů a animací. A jak se do bety dostat? Přes Steam. Nijak jinak. Musíte mít nainstalovaný Steam a hru na Steamu.

zdroj: Archiv

Ukázka Dungeon Editoru, se kterým potřebují tvůrci pomoct.

“Proč jen Steam? Je to kvůli systému automatických aktualizací, který nám dovolí rychle záplatovat problémy, které objevíme. Stejně tak potřebujeme izolovat vývoj do oddělené sekce. Ve zkratce tak budeme moct efektivněji reagovat na zpětnou vazbu hráčů a mít tak co nejkratší betu. Jakmile beta skončí, bude Dungeon Editor dostupný na všech dostupných distribučních platformách,” napsal na blog hry petri.

Do bety se na Steamu dostanete tradičním způsobem - ve vaší Library kliknete na Legend of Grimrock pravým tlačítkem myši a vyberete Properties. V tabu Betas se pak můžete do bety přihlásit. A na závěr ještě něco pro fandy modování: Grimrock Nexus.

Nejnovější články