„Dlouho jsme o tom uvažovali, ale nakonec nám došlo, že tvorba našich vlastních her je důvodem, proč děláme, co děláme a úspěch Grimrocku nám říká, že to je dobrý důvod,“ praví se v postu a je tedy zřejmé, že Almost Human dostali jednu či více nabídek na vývoj hry dle zadání někoho jiného. Jsem rád, že odolali a mohou tak pokračovat nejenom v práci na editoru, který se blíží do fáze interní alfa verze, ale i na něčem novém. Zatím se ještě chlapci nerozhodli, co vlastně ten nový projekt bude: datadisk, pokračování, zbrusu nová hra. Je nanejvýše pravděpodobné, že to ale bude něco spjaté s Grimrockem, protože část týmu už se zabývá preprodukcí.
Připravovaný editor úrovní pro Legend of Grimrock sice bude postaven na vizuálních skriptech, tedy na umisťování a propojování objektů, ale v zájmu maximální flexibility v něm zůstane zachována možnost pracovat s objekty přímo v kódu, což těm zdatnějším moderům umožní provádění kejklů, které při práci přímo s objekty prostě nepůjdou. Dost se těším, až komunita dostane editor do pracek, protože takovou chuť do realizace klasických dungeonů v nové grafice už jsem dlouho neviděl... Kdyžtak bych prosil Black Crypt a Ishar 1, díky. Postup vývoje editoru můžete sledovat za tímto odkazem.
A přestože mají vývojáři plné pracky práce s novým projektem a editorem, nezapomínají ani na přislíbené verze pro hráče s jablečným hardwarem. V diskusi pod článkem jeden z tvůrců na dotaz ohledně případného zrušení iOS a Mac verzí odvětil, že obě dvě jsou pořád v plánu – jen ve spojitosti s nimi zatím není co oznamovat. A já k tomu už zase nemám co dodat.