Nezávislá akce Ravaged vypadá jako mix Battlefield a Rage
zdroj: tisková zpráva

Nezávislá akce Ravaged vypadá jako mix Battlefield a Rage

14. 2. 2012 14:44 | Preview | autor: Adam Homola |

Zbrusu nová nezávislá hra Ravaged od týmu 2 Dawn Games se může pochlubit nejen zajímavými vizuály, které chvílemi připomínají Rage, ale také svým konceptem. Slovy tvůrců se totiž jedná o postapokalyptickou FPS s různými vozidly (auta, buginy, motorky, vrtulníky...). Ravaged je ale především akční multiplayerová hra. Takže zapomeňte na příběhovou kampaň, ale připravte se na týmové mise a hratelnost, která stojí a padá na schopnostech hráčů. Zní to docela jako Battlefield, že?

A nejen zní. Ona ta podobnost s Battlefieldem nebude tak úplně náhodná, protože někteří členové týmu pracovali na Battlefield 2, Desert Combat, Frontlines a dalších hrách. O žádné nováčky se tedy nejedná ani náhodou. Ravaged se za nedlouho dočká betaverze a vyjít by hra měla na jaře tohoto roku na PC skrze Steam a další distribuční kanály. A že hra stojí za pozornost, to myslím dokazují ukázková videa po rozkliku.

I přesto, že se jedná o čistě multiplayerovou týmovou řezanici, obsahuje Ravaged alespoň náznak příběhu. Nebo spíše trochu toho pozadí pro postapokalyptický svět. Současný stav virtuálního světa mají na svědomí přírodní pohromy, které způsobily sluneční erupce. O teritorium, suroviny a o samotné přežití spolu válčí dvě frakce - “Resistance” a “Scavengers.”

zdroj: Archiv

Obecně mají mít Scavengers početní převahu, mají to být útoční a vraždící kriminálníci, kteří chějí veškerá území a suroviny pro sebe a před ničím se nezastaví. Resistance je na druhé straně jakýsi odboj, jehož cílem je znouobnovení civilizace. Jde o něklik přeživších civlistů, kteří se byli schopní před přírodní pohromou schovat. Ravaged si můžete předobjednat už dnes a to za 25 dolarů. Předobjednávkou získáte přednostní přístup do bety a další výhody. A jak už je dnes moderní, můžete vývojáře podpořit zasláním menších či větších finančních obnosů, za které dostanete různé bonusy a výhody.

zdroj: Archiv

Nejnovější články