Fyzika ve Fight Night Round 4
zdroj: tisková zpráva

Fyzika ve Fight Night Round 4

9. 4. 2009 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Působivý trailer, kterak engine vypočítá rychlost, směr vedení úderu či případnou únavu boxera.

Série Fight Night Round nám pozvolna dospěla do čtvrtého dějství, které má nabídnout zcela přepracovaný fyzikální engine a zbrusu nové prvky. Čtyřka má být, údajně, zcela nová hra, postavená od základu znovu, byť některé základní koncepty z minulosti zůstanou zachované. Tvůrci slibují mimo jiné akurátní ovládání a vyšší míru realismu. V případě zmiňovaného fyzikálního enginu má být tento schopen vypočítat a následně vyhodnotit řadu důležitých atributů. Rychlost, směr vedení a typ útoku, sílu a také ještě případnou únavu rohovníka, jež se samozřejmě podepíše nejenom na úderové fázi. Hra má přitom běžet na 60fps, nicméně tyto kalkulace jsou v současnosti propočítávány při 120fps pro co nejpřesnější vyhodnocení dat.

zdroj: Archiv


Fight Night Round 4 physics trailer - stažitelná verze (16 MB, HD)

Významnou roli při střetu sehrají fyzické parametry borců, nyní není řeč jenom o váze, ale také např. o výšce a s tím související délce paží. Takže boxer efektivní v boji na větší distanc (právě díky délce svých rukou) bude méně obratný, pokud se mu soupeř dostane hodně na tělo. Tady se dále počítá s možností tradičního objetí (klinčem) boxera pro jeho dočasné zpacifikování - skrze stisknutí vybraného tlačítka na ovladači, s následnou eventualitou rychlého odstrčení a využití volného prostoru pro rychlý atak. Ve kterém pak budete moci zasáhnout nepřipraveného, překvapeného soupeře.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nicméně je pamatováno také na krytí, které bude o něco jednodušší, než tomu bylo v předchozím dílu. Především nejde o aplikaci neprostupného bloku, jeho efektivita se má vytrácet pod případně setrvalým náporem soupeře. Takže ve výsledku bude možné kryt prorazit. Pročež budou důležité i další obranné manévry, jako je pohyb hlavou a práce nohou. Zejména pohyb má být zcela klíčovou technikou. Pokud si naběhnete např. na hák vašeho protivníka, zjistíte, že tento bude logicky ještě účinnější. Pokud vás však jeho výpad zasáhne při ústupu, nepocítíte zdaleka tak drasticky jeho skutečnou razanci.

Fight Night Round 4 vyjde již začátkem června ve verzích pro konzole X360 a PS3 - více v našem dřívějším zpravodajství:

20 čenichovek z Fight Night Round 4  [31.3.2009 16:16 - jd]
Přirozený box v Fight Night Round 4  [18.3.2009 22:22 - levis]
Změny v boxu Fight Night Round 4  [10.3.2009 16:16 - levis]
Vítejte v ringu Fight Night Round 4  [23.1.2009 21:21 - levis]
Videa: Fight Night 4, Perimeter 2, The Hunter  [18.12.2008 11:11 - jd]
Nahrávka z Fight Night Round 4  [14.9.2008 18:18 - jd]
Ohlášení boxu Fight Night Round 4  [9.5.2008 10:10 - jd]
zdroj: GameSpot

mart

Nejnovější články