Epické dobrodružství v Half-Life 2 Episode Two
zdroj: tisková zpráva

Epické dobrodružství v Half-Life 2 Episode Two

24. 5. 2007 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Osmihodinovým zážitkem, mosten mezi prvním a třetím dílem a zároveň mnohem nezávislejším než její předchůdci slibuje být Half-Life 2: Episode Two.

Ta přímo navazuje na jedničku a začíná (varování, následuje spoiler), když vlak s prchajícím Gordonem a Alyx zasáhne rázová vlna z výbuchu Citadely. Jakmile se ti dva vyškrábou na první kopec, spatří zbytky Citadely na obzoru s kroužícím vírem plasmické energie. A co teprve Ground Zero a Combine portál, který vzápětí Gordonovým směrem vyšle obrovskou bublinu energie a efektně srazí vysoký most přes údolí? Episode Two bude plná dechberoucích zážitků.

Podle autorů bude hra tentokrát obsahovat šest kapitol. Kromě Judith Mossmanové se ve hře objeví Dr. Magnusson, Gordonův bývalý kolega z Black Mesa (HL1), který se spolu s ostatními povstalci usídlí v Bílém lese a bude potřebovat balíček dat, který Alyx v první epizodě získala z Citadely. Dvojice tedy zamíří do lesů, pronásledovaná vojáky Combine, kteří moc dobře vědí, že data vědcům nesmí padnout do ruky, a proto za nimi pošlou vrtulníky, vojáky, Stridery či dokonce Combine Advisora. A že půjde do tuhého potvrdil sám Gabe Newell, když připustil, že v Episode Two zemře jedna z hlavních postav (podle dřívějších obrázků to vypadalo na Alyx, ale nechme se překvapit). Pro úplnost dodám, že na vaší straně budou stát rovněž Vortigauntové.

Třívteřinové turbo nového dopravního prostředku Dodge Chargeru (viz dřívější zpráva) přijde vhod, když dvojici v autě napadne agresivní vrtulník. V přestřelce podél kolejí se bude muset objet řada překážek a ještě navíc uhnout bombám z helikoptéry. V kempu odbojářů pak Gordon s Alyx auto opustí a vrtulník konečně přemohou za pomoci gravity gun, se kterou půjde chytat bomby a házet je zpět do vzduchu. Pravda, trochu explozivní zábava, ale všechno dobře dopadne díky Alyxině zásobě lékárniček. Následovat bude už Gordonova sólo návštěva Antlionů v modrošedém podzemí plném vody a krápníků, kde se představí nový protivník (Antlion Worker, viz starší článek). Druhým novým nepřátelem jinak bude Hunter, mobilnější a nižší verze Stridera, schopná lézt okny do baráků, pracovat s kolegy a uhýbat granátům. Ani tahle potvora nebude bez slabosti: prý bude stačit urvat s gravity gun topení ze zdi a mrsknout ho přímo do oka.

Episode Two narozdíl od svého předchůdce znovu předvede několik puzzlů, např. ten s vyměňováním elektrických kabelů různých délek za pomoci gravity gun. O zcela zjevném grafickém posunu svědčí nejen šest nových screenshotů v naší galerii, ale třeba i nová verze enginu podporující DX10 (např. mimiky obličeje v Team Fortress 2), díky čemuž hra také poběží na Windows Vista. Majitelé X360 se zase mohou těšit na zapracování Achievements, přičemž celkově má být v celé Orange Box schováno 1000 bodů. PC/X360 verze Half-Life 2: Orange Box se mají objevit v září, kdežto majitelé PS3 budou muset počkat možná až do roku 2008.

zdroj: IGN, EuroGamer, GamesIndustry

levis

Nejnovější články