Co nakousnou zombie v Red Dead Redemption?
zdroj: tisková zpráva

Co nakousnou zombie v Red Dead Redemption?

19. 10. 2010 10:47 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Oznámení, že se ve vážně laděném a velice úspěšném westernu Red Dead Redemption objeví zombie, bylo poměrně překvapivé a pro někoho až nemilé. Nicméně Dan Houser z Rockstar Games se dušuje, že příchod oživlých mrtvol rozhodně nenaruší celkový koncept původní hry a naopak do něj sednou.

DLC Undead Nightmare, který na Divoký západ masožravé nebožtíky přivede, by měl pokračovat ve stopách unikátních DLC packů, které se prosadily u GTA4 – The Ballad of Gay Tony a The Lost and Damned. Na rozdíl od nich ovšem RDR nezmění hlavního hrdinu, jím bude nadále John Marston a celý příběh se odehraje v období těsně před koncem první hry, kdy Marston zařizuje svůj ranč.

Houser k tomuto tématu poznamenává: „My prostě milujeme Johna Marstona. Navíc jsme chtěli, aby zombie nákaza zasáhla svět, který hráč zná, tam budou její důsledky skutečně zajímavé. Takže Undead Nightmare se pro nás stalo číslem jedna“. K tomu navíc přidává několik myšlenek o tom, jak celý koncept zombií zapadne do prostředí westernu.

„Nechtěli jsme, aby do naší vážné hry vpadnul nějaký příliš humorný prvek. Na druhou stranu jsme ale Red Dead Redemption koncipovali jako hru, která reflektuje mýty a styl Divokého západu a k tomu legendy o zombiích patří. Navíc John Marston jako lovec zombií rozhodně bude vypadat přirozeněji než na jeho místě třeba Nico nebo CJ“.

Je pravda, že zombie občas do westernů zabloudily a minimálně ve filmech z toho byly zajímavé počiny. Rockstar navíc chce těžit z prostředí, v němž by invaze rozpadajících se masa lačných mrtvol mohla vypadat obzvláště atraktivně, stejně jako z fakt, že budou moci využít klasické hororové propriety.

DLC totiž známé postavy z původní hry postaví před nové nebezpečí, na které budou muset reagovat jinak a to vždy působí lépe, když máte osvědčené aktéry a nemusíte představovat nové. Navíc se Houser zaklíná tím, že zombie nebudou, navzdory svému naturelu, směšné. Skloubit dva žánry je vždy obtížné, ale pokud se to Rockstaru povede, mohlo by se objevit další skvělé DLC z jejich stáje.

Undead Nightmare vyjde 26. října pro X360 a PS3.

Nejnovější články