Budoucnost Command & Conqueru je už asi jen ve free to play
zdroj: tisková zpráva

Budoucnost Command & Conqueru je už asi jen ve free to play

22. 8. 2013 17:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Jinými slovy rozlučte se s vidinou krabicových verzí případných dalších dílů ze série Command & Conquer. Pokud jste doufali, že připravovaný nový díl je pouze nějakou free to play pauzou mezi tradičními velkými hrami, doufáte asi zbytečně. Ne že by byli tvůrci proti velké strategické hře, ale model, se kterým se pro budoucnost strategické série počítá, nemá s lisováním médií a krabičkami na poličkách vůbec nic společného. Budoucnost je ve free to play.

Pro aktuální Command & Conquer dává F2P model smysl. Hra se spustí ještě letos a tvůrci ji budou pořád upravovat a vylepšovat a v příštím roce do ní začnou vycházet epizodické DLC mise, které budou tvořit singleplayerovou příběhovou kampaň. Ideální pro free to play. Nějaké updaty budou zdarma, za něco se bude zřejmě platit... A až za několik let přijde čas na nový díl C&C, bude skoro jistě opět free to play.

“Stačí se podívat co se děje s klasickým krabicovým trhem po celém světe. My si například myslíme, že jedním z našich největších trhů je Asie a tam žádný krabicový trh vůbec neexistuje. A některé hry, kterým se tam dařilo opravdu dobře, fungovaly přesně na tomto modelu. Proto si vážně myslíme, že Command & Conquer je teď mnhoem více globální značka, než tomu bylo dřív,” řekl v rozhovoru pro Videogamer hlavní manažer studia Victory Games, Jon Van Caneghem.

Caneghem navíc dodal, že s novým C&C mají vývojáři v plánu nedělat jen hru, ale rovnou celou platformu, která má prý vydržet deset let. Pokud ji hráči budou hrát, pokud bude hra populární, budou do ní tvůrci pořád dodávat nový obsah a prý to opravdu plánují na celou dekádu. Teoreticky by se tak na této platformě mohla třeba za dva tři roky objevit velká, čistě singleplayerová C&C hra.

S klasickou krabicí se ale máme už v případě Command & Conqueru rozloučit. Pravděpodobnost, že by nějaká budoucí hra ze série vyšla v krabici je podle Caneghema hodně malá. Mnohem pravděpodobnější je, že se udělá nějaká sběratelská edice či kolekce, ale běžné vydání běžné hry už bude jen digitálně. To se ostatně netýká jen C&C a EA, ale všech zábavních oblastí - všichni se přesouvají do digitální distribuce.

Nejnovější články