Bombastický filmeček z Dantes Inferno
zdroj: tisková zpráva

Bombastický filmeček z Dantes Inferno

24. 2. 2009 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Z uměleckého ztvárnění vyplývá, že při cestě peklem potkáte opravdu nápadité nepřátele. + HD VERZE

Zvětšit zdroj: tisková zpráva O této pekelné akci se zatím mluví jako o kopii God of War a první pořádný trailer se ani nijak nesnaží toto své označení smést. Vlastně kdyby se vyměnil hlavní hrdina, chrabrý rytíř Dante, a místo něj se do traileru zasadil Kratos, hrdina God of War, ani by to nejspíš nikomu nepřišlo úplně divné. Ve filmečku sice neuvidíte nic ze samotného hraní, ale zato je zde konkrétněji naznačeno, o co ve hře Dante’s Inferno vlastně půjde a v jakém výtvarném stylu by měla být.

Jako Dante musíte zachránit svou lásku Beatrice z pekelných hlubin, a že přitom budete procházet bizarní, dosti ujeté prostředí. Některé z nich nastiňuje trailer, který jinak splňuje ty nejpřísnější měřítka pro ohromení publika při odhalení hry a nastavení vysoké laťky očekávanosti hned od začátku (podobně jako třeba u Mafia 2).

zdroj: Archiv


Dantes Inferno announce trailer - stažitelná verze (120 MB, HD)

Je z něj alespoň patrné, jakým směrem se budou tvůrci ubírat. Zdá se totiž, že chtějí, aby byli nepřátelé co nejnápaditější. Nádherně to dokládá třeba příšera se třemi hlavami, které jsou zakončeny obrovskými tesáky, z nichž cosi vyvrhne. Potud nic divného, ale když má taková příšera místo očí další chapadla zakončená stejnými tesáky, už to vypadá poněkud zvláštně. Maličko to působí, jako by někomu ujela ruka při vytváření příšerky ve Spore. Což rozhodně nechci, aby vyznělo jako negativum. Naopak. Uprostřed traileru pak uvidíte, jak Dante pravděpodobně bojuje se samotným Belzebubem, který by měl na hráče čekat na samém konci hry.

Mimochodem, co se týče toho neustálého srovnávání s God of War, začínají se objevovat internetová preview, ze kterých je patrné, že na Dante’s Inferno pracuje právě bývalý hlavní designer God of War 2. Takže proto je třeba takové ovládání zcela totožné. Zatím není známo, kdy přesně by hra měla vyjít, ani na jaké platformy. Říká se pouze „koncem 2009“ a očekávají se všechny hlavní (PC/PS3/X360) - více v dřívějším zpravodajství:

Cesta peklem v mlátičce Dantes Inferno  [20.2.2009 16:16 - chewiedc]
Detaily o Dantes Inferno  [10.2.2009 20:20 - chewiedc]
Odhalení Dantes Inferno [15.12.2008 08:08 - levis]
zdroj: EA

Nejnovější články