Batman: Arkham City - po všech stránkách dokonalejší?
zdroj: Rocksteady

Batman: Arkham City - po všech stránkách dokonalejší?

23. 1. 2011 13:00 | Preview | autor: levis |

V názvu sice nemá dvojku, jinak je ale Arkham City přímým pokračováním svého předchůdce Batman: Arkham Asylum. Jak napovídají nejnovější dojmy z hraní novinářského buildu, autoři hry z Rocksteady se snaží rozvinout především klíčové prvky jedničky: v pokračování má Batman víc jak pětkrát tolik prostoru, v záloze mnohem víc bojových chvatů i technických vymožeností a v Two-Faceovi, Riddlerovi nebo Hugo Strangovi zase daleko nebezpečnější nepřátele.

První velkou změnu ve stylu hry přináší vertikalita prostoru, která připomene série Assassin's Creed nebo Just Cause. Batman může nově vylézt téměř na kteroukoliv překážku, po špičkách chodit po telefonním drátě jako gymnasta nebo se spouštět z budov, odkud má jedinečný rozhled, což je zvlášť působivé při použití přitahovacího háku.

Protože nové Arkham City je samostatnou městskou čtvrtí, ohrazenou tlustými zdmi, budete se pohybovat převážně v exteriérech a venku také svedete nejvíce soubojů. Znamená to, že se častěji ocitnete i v přímém obklíčení nepřátel. Za tímto účelem umí Batman nově krýt údery z několika stran najednou nebo jediným pohybem vyřídit klidně i tři protivníky naráz. Určitě byste neměli opomenout ani nový bojový úder Beatdown, kdy Batman do jednoho protivníka několikrát za sebou rychle udeří a okamžitě tak svého soupeře skolí.

Nově můžete též uhýbat přilétajícím střelám nebo jednu udělat přímo ze samotného Batmana, který se odrazí od zdi a nalétne přímo na nepřítele. Zatímco dříve jste v boji mohli používat jen Batarang a přitahovací hák, v Arkham City lze třeba i posprejovat bandity explozivním gelem. Samostatnou kapitolou je pak detektivní mód, který přijde vhod hlavně při řešení Riddlerových hádanek. V jednom z prvních questů třeba dostanete za úkol, abyste zjistili umístění skrytého odstřelovače na základě směru, jímž přilétla kulka. Zní to jako banalita, ale jen kdybyste tušili, co bude následovat...

Batman: Arkham City vyjde v období mezi podzimem a zimou 2011 pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články