Aliens: Colonial Marines se šestičlenným týmem
zdroj: tisková zpráva

Aliens: Colonial Marines se šestičlenným týmem

8. 1. 2009 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Každý voják bude mít unikátní schopnosti a budete jim udílet povely jako v Brothers in Arms. ROZŠIŘUJÍCÍ PREVIEW

Obrázek zdroj: tisková zpráva Očekávaná taktická akce od Gearbox Software (dřívější preview) nabídne pohled na tým složený nikoliv ze čtyř, ale ze šesti mariňáků s různou specializací. A také výrazně odlišným zbraňovým vybavením. Zdá se, že bude naprosto klíčové o jednotlivé vojáky během akce nepřijít, z důvodu jejich unikátních schopností. Sem patří kupř. dispozice instalace automatické kulometné věže, kterou asi dobře znáte z původních filmových Aliens. Nebo nastražení bomby u otvoru vedoucího do ventilační šachty, kterážto slouží vetřelcům jako kanál, distribuující do komplexu další posily.

Podle posledních informací vás čekají mise, co mají být zhruba na hodinu hraní, a v každé se přitom zhostíte role jiného mariňáka (z těch celkových šesti). S čímž souvisí story, postupně skládaná dohromady z různých úhlů pohledu, potažmo odhalení příběhového pozadí u jednotlivých postav celého týmu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Při zdejším procházení interiérem kosmické lodi může nebezpečí číhat za každým rohem, takže počítejte s již avizovanými častými minihrami. Obnášející správné načasování stisku adekvátní klávesy, podle toho, jak se situace vlastně vyvrbí. Pokud včas zaregistrujete vetřelce ve ventilační šachtě po pravé ruce, stiskem pravého směrového kurzoru na klávesnici tuto promptně uzavřete. Pakliže to ale nestihnete a Alien projeví zájem vás stáhnout kamsi dolů, šipkou nahoru zahájíte včasnou palbu, čímž zaženete svého nepřítele a současně oddálíte setkání s Game Over.

Jinak má hraní do značné míry připomínat strategický koncept Brothers in Arms - systémem rozdělování příkazů, které se zřejmě různí podle úkolů mise. Takže ono v rok starém preview zmiňované vytváření barikády ze stolů a skříní, resp. zatarasení či přímo zavaření dveří před Aliení invazí, nebude všudypřítomnou volbou. Uvedené aktivity budou zřejmě poplatné dané situaci a záměru samotných tvůrců. Ovšem na rozdíl od BIS a zprostředkovaného střílení na vybraný cíl se tady můžete těšit na klasický FPS rámec, kde je k vidění styl zaměřování z Call of Duty. Aspoň v tuto chvíli. Přičemž dokážete-li se včas stáhnout z víru boje, vaše postava se sama uzdraví.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Ačkoliv v Gearbox Software prý aktuálně upřednostňují práce na jiném projektu - Borderlands - očekává se, že by Aliens: Colonial Marines mohli vyjít v průběhu tohoto roku. Což dokresluje i včerejší zpráva od SEGY, podle níž bychom se měli dočkat zhruba ve druhém čtvrtletí, i když je pravděpodobné, že ještě dojde k odkladu. Projekt Aliens: Colonial Marines se připravuje pro PC i konzole Xbox 360 a PS3 - více již v našem dřívějším zpravodajství.

Aliens: Colonial Marines asi uloženi k ledu  [22.11.2008 10:10 - jd]
Nahrávky z Aliens Colonial Marines  [7.9.2008 15:15 - levis]
Aliens: Colonial Marines v češtině  [16.5.2008 13:13 - jd]
Aliens: Colonial Marines - úžasné oficiální obrázky  [3.3.2008 04:04 - jd]

zdroj: GamesRadar

mart

Nejnovější články