Roguelike RPG Deck of Ashes kombinuje Darkest Dungeon a Slay the Spire
zdroj: tisková zpráva

Roguelike RPG Deck of Ashes kombinuje Darkest Dungeon a Slay the Spire

19. 2. 2019 14:09 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Darkest Dungeon si od nás odnesl osmičku, Slay the Spire devítku. Jejich spojením logicky musí vzniknout hra s hodnocením, které atakuje v naší historii ještě nedosaženou sedmnáctku. Nebo bude někde mezi 8 a 9, záleží, jak se na to koukáte. Anebo Deck of Ashes úplně propadne, možností je spousta. Ale pokud dodá karetní souboje podobné těm ve Slay the Spire a grafický styl spolu s dalšími mechanismy Darkest Dungeon, máme se vážně na co těšit.

V Deck of Ashes hrajete za jednoho z několika hrdinů, který se protlouká nebezpečným světem a postupně si staví balíček z víc než stovky karet. V soubojích s padesátkou různých monster vám tyto karty pomohou s jejich zabitím, ale i vaším přežitím. Tedy Slay the Spire jako přes kopírák.

Zároveň na své cestě sbíráte různé suroviny, ze kterých si vyrábíte nové karty. Také potkáváte další dobrodruhy, kteří se k vám za patřičný obnos přidají a pomohou vám ve vašem snažení. Po náročných setkáních tancujících na hranici života a smrti se vrátíte do kempu, kde naberete nové síly a samotný kemp vylepšíte nasbíranými surovinami. Tedy značná inspirace Darkest Dungeonem.

zdroj: Archiv

K tomu si připočtěte ještě příběh rozpínající se napříč kapitolami, procedurální generování světa pro větší znovuhratelnost (a že bude po vaší desáté, padesáté, sté smrti potřeba) a různé biomy ovlivňující herní podmínky a přítomná monstra. Sečteno podtrženo, Deck of Ashes je okamžitě na mém seznamu přání.

Hra vyjde na Steamu 11. dubna v rámci předběžného přístupu, kdy nabídne tutorial, jednoho hrdinu s víc než stovkou karet, přes padesát typů monster, desítky upgradů pro váš tábor a čtyři příběhové kapitoly. Plná hra vyjde v druhé polovině roku s více hrdiny, novými typy karet a monster, epilogem a dalším obsahem.

Nejnovější články