Po adventuře vás čeká i Walking Dead střílečka
zdroj: tisková zpráva

Po adventuře vás čeká i Walking Dead střílečka

6. 7. 2012 20:11 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nejen, že se fanoušci Walking Dead dočkali, podle ohlasů, výborné adventurní epizodické série od Telltale, ona se chystá ještě FPS. Tentokrát z produkce Activisionu, konkrétně od vývojářů ze studia Terminal Reality (naposled Kinect Star Wars). Hra The Walking Dead Videogame bude založena vyloženě na samotném seriálu, nikoliv na komiksu a bude se točit okolo postavy Daryla Dixona a jeho bratra Berie. Vaším úkolem bude se dostat do zdánlivě bezpečné Atlanty a nenechat se po cestě sežrat zombíky.

Hráči se ujmou role Daryla, který se bude muset zombiím vyhnout, nebo se rozhodnout pro přímou konfrontaci a souboje s nimi. Se zombíky ale nebudete muset za každou cenu bojovat, stačí se jim schovat a šikovně je obejít. Zombie budou využívat jak zrak, tak čich a sluch, tudíž musíte být velmi opatrní. Vzhledem k tomu, že se bude jednat o postapokalyptický svět, můžete zapomenout na rochnění se v hromadě nábojů, jídla a zásob obecně. Všeho bude málo a management toho mála bude klíčový.

Po cestě z venkova Georgie ale nebudete sami a potkáte různé typy postav. Někteří budou hodní a budou vám chtít pomoci, jiní už tak hodní nebudou a půjdou po vašich zásobách. V některých chvílích se budete moci dokonce rozhodnout, jestli vás nějaká z vedlejších postav bude nějakou dobu doprovázet a pomáhat vám. Podobně jako epizodická série Walking Dead od Telltale má i nová FPS stát a padat na spoustě důležitých rozhodnutí, které budete mít na bedrech a které mohou ovlivnit děj hry, jak reportuje IGN, odkud pochází i první teaser.

The Walking Dead vyjde v příštím roce na PC, Xbox 360 a Playstation 3. Přesnější datum nebo víc detailů bohužel zatím nemáme. Z prvních informací to zní docela dobře. V tiskové zprávě se neustále klade důraz na vyhýbání se soubojům, opatrnost, přežití a rozhodnutí. I přes FPS pohled by se tedy nemuselo jednat o jednoduchou střílečku, ale zajímavou survival stealth hru. Možná. Terminal Reality už dlouho ale neudělali podobnou hru. Před Kinect Star Wars vydali hudební Def Jam Rapstar a předtím Ghostbusters: The Video Game. Snad se jim tenhle kousek povede.

Nejnovější články