Launcher Epic Games Storu umí nové kousky a dalším se učí
zdroj: tisková zpráva

Launcher Epic Games Storu umí nové kousky a dalším se učí

1. 11. 2019 11:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Za chvíli to bude rok od spuštění Epic Games Storu, kterému dodnes chybí spousta funkcí, na něž jsou zákazníci zvyklí z konkurenčních obchodů. Po včerejšku si jeho uživatelé takových nedostatků můžou pár odškrtnout a zároveň se začít těšit na několik dalších funkcí.

Vítanou novinkou je předělaná stránka obchodu, která nyní zobrazuje kategorie jako „nově vydané“, „nejprodávanější“, „nadcházející“, „ve slevě“, cosi nazvané „na vzestupu“, „nejpopulárnější“ a „nedávno aktualizované“. Kromě toho přibyla možnost filtrů (v záložce Browse, nikoliv Discover), kde si můžete zatrhnout požadovaný žánr, zda hledáte hru pro jednoho či multiplayer a zda ji chcete na Windows nebo OSX.

Další novinka je možná zajímavá pro ty, kdo ve hrách utrácejí za mikrotransakce. Nyní tak mohou učinit přímo ve hře The Cycle, kde při nákupu vyskočí překryvné okno s checkoutem, zatímco hra běží na pozadí.

Epic ještě vylepšil infrastrukturu svých serverů, které se prý v době nové nabídky her zdarma pořádně potily. V Evropě se postupně spouští 3D Secure pro platbu kartou. A jako poslední je ve výčtu zmíněna podpora thajštiny. Třeba se jednou dočkáme i češtiny!

screenshot.1 zdroj: tisková zpráva

Co se chystaných novinek týče, tak počítejte (někdy v budoucnu, konkrétní termín nepadl) s možností tvořit si vlastní wishlist, knihovna projde grafickou obměnou, aby byla přehlednější a odpovídala novému vzhledu obchodu a objeví se vůbec první hodnocení her. Ne uživatelské, ale od recenzentů z celého světa. Epic se totiž spojil s OpenCritic, jedním z mnoha agregátů recenzí ve stylu Metacritic.

Stále však chybí spousta velmi žádaných funkcí jako nákupní košík, uživatelská hodnocení, diskuze, měřič odehrané doby, možnost omezit rychlost stahování, preload a další. Ale můžeme být rádi, že se launcher alespoň trochu posouvá.

P.S. Právě teď jsou v obchodě zdarma hry SOMA a Costume Quest. Od příštího čtvrtka to budou hry Ruiner a Nuclear Throne.

Nejnovější články