Dev kity Oculus Riftu se zdrží o čtyři měsíce
zdroj: tisková zpráva

Dev kity Oculus Riftu se zdrží o čtyři měsíce

28. 11. 2012 16:51 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jako mnoho dalších projektů na Kickstarteru, i Oculus Rift ukázal, že sliby ohledně termínu dodání produktu byly hrubě pomýlené a tvůrci nepočítali s tím, že by mohl být zájem větší. Palmer Luckey v poměrně dlouhém příspěvku vysvětluje, že když odhadovali zaslání dev kitů VR brýlí Oculus Rift na prosinec tohoto roku, nenapadlo je, že se po brýlích vrhne sedm a půl tisíce lidí ochotných zaplatit.



„Když jsme začínali s tímhle projektem, mysleli jsme, že budeme rozesílat dev kity pár set vývojářům a nadšencům do virtuální reality.  … Ale od konce našeho Kickstarteru jsme pracovali na tom, abychom vyrobili 4500 jednotek za šílené čtyři měsíce“, vysvětluje Luckey. Ve výsledku tedy vývojáři a ti, kteří si dev kity v rámci odměn Kickstarteru zaplatili dostanou své dev kity až v březnu příštího roku.

Nutno říci, že ani to nezaručuje, že dev kity Oculus Riftu dostanete v březnu. Tehdy se začne posílat první várka. O tom, kdo dostane první bude prý rozhodovat pořadí, v jakém byly darovány peníze na Kickstarteru. Celkově se odhaduje, že by všechny odměny měly být rozeslány v polovině dubna a tehdy se začnou rozesílat kity za dodatečné předobjednávky. Doufejme tedy, že v březnu už budou dev kity distribuovány. Pokud vás zajímají další informace o technických specifikacích těchto VR brýlí, podívejte se na zmiňovaný příspěvek v rámci už uzavřené kickstarterové kampaně.

 

Nejnovější články