Scany a první střípky o Metal Gear Solid 4
zdroj: Konami

Scany a první střípky o Metal Gear Solid 4

15. 9. 2005 20:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Tokyo Game Show je pro konzolovou scénu událostí roku, něco jako pro PCčkáře výstava E3, a ještě před jejím zahájením na internet pronikly scany z japonského časopisu Famitsu, který přinesl premiérové obrázky ze čtvrtého pokračování akčních sérií Metal Gear Solid a Devil May Cry, jež se objeví někdy příští rok na PlayStation 3.

MGS4 má být něčím mezi filmy Rambo a Black Hawk Down, kde se hlavní hrdina, krapet zestárlý a zešedivělý Solid Snake se zakrytým okem a knírem, ocitne uprostřed válečné zóny ve futuristickém městě (ala Ghost Recon 3). Tam mu dělají společnost a občas vypomáhají vojenské jednotky, tanky a mechové, jejichž umělá inteligence má být velmi důležitá pro hratelnost. Vše se totiž odehrává v době velkého konfliktu mezi několika státy, na jejichž stranu se budete moci přidat, pokud zabijete někoho ze znepřátelené země.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vylepšená grafika s důrazem na mimiku ve tvářích postav a snaha Hideo Kojimy, aby hra vypadala přirozeněji, stejně jako realistické animace, nejsou u vlajkového titulu pro next-gen konzoli žádným překvapením. Setkat bychom se také měli s novým, zatím blíže neupřesněným systémem kamer. To je zatím všechno, co se oficiálně, resp. z článku ve Famitsu ví (Raidena změněného k nepoznání prý spatříme až příští týden v traileru), nicméně pokud byste si rádi přečetli různé dedukce, které při rozboru oněch obrázků vyvodil odborník na slovo vzatý KUFI, navštivte GamePro:
    Co se týče výzbroje a výstroje, Snake se bude ohánět modifikovanou puškou M16A4, kterou na obrázcích třímá v rukou, zatímco ve druhé svírá nůž. Čili boj stylem CQC (Close Quarters Combat) nás evidentně opět nemine. Také oblek se zdá být modernizován a tak trochu evokuje vzpomínky na Snakeova největšího herního rivala - Sama Fishera ze Splinter Cellu. V MGS4 by se měly objevit některé staré známé tváře a po již zmiňovaném Snakeovi to vypadá i na hereckou účast Otacona, vědce známého z předešlých dílů. I jemu bych řekl velice prospěla "ostaršovací" kůra a z jankovitého hysterika se stal rozhodně věrohodněji působící vědec... [více]
Update 16.9. - z Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots jsou k dispozici obrázky ve vysokém rozlišení a také nahrávka osmiminutového TGS2005 traileru (20 MB) kamerou.
zdroj: GameFront, EuroGamer, GamePro a další

jd

Nejnovější články