In-game ukázky z prezentace Wrightovy Spore
zdroj: tisková zpráva

In-game ukázky z prezentace Wrightovy Spore

15. 3. 2005 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Nový projekt Willa Wrighta, tvůrce veleslavné série The Sims, o kterém jsme vás podrobněji informovali minulou sobotu, vzbudil na letošní GDC skutečně nebývalý ohlas a vysloužil si samozřejmě i ohromný zájem médií.

Aby také ne, když má zcela neobvyklým způsobem kombinovat mnoho různých žánrů a pojmout přitom vývoj organismů od jednobuněčné buňky až po civilizaci schopnou kolonizovat cizí galaxie. Ba co víc, ono zdaleka nejde o pouhé představy trochu šíleného vývojáře. Nápad na vytvoření takové hry má už zcela jasnou podobu, která byla účastníkům konference představena v relativně hratelné podobě. Není se proto co divit, že to některý z nich nevydržel a za zády společnosti Electronic Arts, která se Spore (tak se hra jmenuje) chystá oficiálně a se vší pompou uvést až na letošní E3, pořídil fotografie toho, co při prezentaci hry viděl na obrazovce. My vám teď tyto ukázky můžeme nabídnout.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Každý z obrázků by měl představovat některou ze šesti fází hry (viz minulá zpráva). Je zde tedy k vidění, jak na vaši buňku v pralouži, ve které vznikl život, útočí nejrůznější "predátoři" v podobě hnědých a zelených objektů; jak si poté, co jste nabyli pořádné podoby a vyběhli na souš, sháníte potravu; když si osvojíte schopnost používání nástrojů a technologií, budete moci stavět města v RTS části hry (to vše navíc za pomoci stejného nástroje, se kterým vytvoříte svoji postavičku); v pozdějších fázích hry už vám nebude nic bránit v objevování vlastnoručně navržené a vytvořené sluneční soustavy; všimnout si můžete dokonce jedné zcela nehostinné planetky, na jejím povrchu je drobná červená tečička, která představuje organismus, jenž explodoval poté, co jste ho tam vysadili, přestože tam není atmosféra; na posledním obrázku můžete vidět záběr větší části vesmíru, přičemž v malém žlutém čtverečku se prý nachází domovská planeta hráče a to ostatní jsou cizí galaxie.

Update 15:30 - spoustu dalších fotek z prezentace Spore spatříte zde.
zdroj: GamingSteve

korgull

Nejnovější články