Far Cry - info o mutantech a MP betatestu
zdroj: tisková zpráva

Far Cry - info o mutantech a MP betatestu

15. 1. 2004 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Na homepage chystané first-person střílečky Far Cry se v pondělí objevilo oznámení o zahájení veřejného multiplayerového betatestu, do kterého se zapojí 5000 šťastlivců včetně nás.

Kromě toho vám nabízíme i další sadu nových screenshotů a artworků, které vypadají stejně pěkně, jako všechny předchozí. O stručném příběhu hry jste již určitě něco slyšeli. Vaší postavou se stane Jack Carver, se kterým se pustíte do odhalování podivných genetických experimentů firmy Kriegor na jednom z tropických ostrovů v Tichém oceánu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Jak jsme se dozvěděli z aktuálních dojmů redaktorů britského magazínu C&VG, čekají vás v slunném ráji i speciální mutanti, zvaní Trigeni. Celkově by jich (vedle lidských nepřátel) mělo být pět druhů. Někteří se budou podobat zmutovaným opicím, jiní zase ohromným humanoidním monstrům. Narozdíl od nepřátelských žoldáků nebudou příliš týmově založeni, ovšem tyto nedostatky se bude pro zábavu hráčů snažit vykompenzovat odolností, sílou a nebo přirozenou kamufláží. Díky té se monstra budou moci snadno skrýt v tropické floře a do hry se tak dostane i moment překvapení, když na vás některé vyskočí.

Podstatná část hry by se však měla odehrávat i v interiérech - nejčastěji prý půjde o laboratoře a různé kanceláře výzkumného centra. Kromě ochranky se vám do cesty postaví též různí vědci či další zaměstnanci. V tomto ohledu vývojáři z CryTeku vyzdvihují údajně nepředvídatelnou, ale vysokou umělou inteligenci protivníků. Jak to s ní i s celou Far Cry nakonec dopadne, bychom měli zjistit už koncem března, kdy hra vychází.

Update 21:00 - podle dnešního preview na GameSpotu by mělo vyjít singleplayerové demo Far Cry už 21. ledna!
zdroj: homepage, C&VG, Gamigo

kate

Nejnovější články