E3 - střílečka Far Cry od tvůrců X-Isle
zdroj: tisková zpráva

E3 - střílečka Far Cry od tvůrců X-Isle

24. 5. 2002 21:50 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Pod hlavičkou UbiSoftu se objeví titul, jenž pochází od německého studia Crytek, které si možná pamatujete jako tvůrce 3D akční hry s dinosaury - X-Isle.

Jejich nové dílo má název Far Cry a půjde o střílečku z vlastního pohledu. Stejně jako X-Isle i Far Cry bude postaven na CryEnginu, jehož přednosti tvůrci na výstavě demonstrovali prostřednictvím dema. Ti, kdo tedy měli možnost prezentaci shlédnout, mohli obdivovat jak dalece tento engine podporuje nejrůznější deformace, když jim bylo např. předvedeno, že se nechá kamkoliv v herním prostředí hodit granát, který okamžitě způsobí v zemi kráter a hoši z Cryteku všechny přítomné ještě ujistili o možnosti tento kráter libovolně zvětšovat či prohlubovat.

Prezentace se dočkaly také efekty světla, které velice šikovně navodily celkově realistický dojem. Další vlastností použitého engine, která stojí za zmínku, je tzv. Polybump technologie využívaná pro textury modelující postavy. Crytek totiž přišel na způsob, jak docílit velice detailní struktury postaviček a tu pak přiložit na nízko-polygonový model. Výsledek se blíží vzhledu postav vytvořených vysokým počtem polygonů, avšak nároky na Váš stroj nejsou zdaleka tak zběsilé.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Hlavní postavou Far Cry se stane kapitán malé lodi najatý jakousi novinářkou, aby ji zavezl na vzdálené souostroví kdesi v Pacifiku. Tam už na Vás čeká mnoho nepříjemných ostrých hochů a několik dalších překvapení, o kterých se tvůrci blíže nezmiňovali. Demo, které však na výstavě předvedli, ukazovalo mj. právě boj hlavní postavy s několika nepřáteli, takže bylo možné spatřit, že jsou zde k dispozici naprosto běžné zbraně, včetně nože, ostřelovací pušky či kulometu. Vnější prostředí v němž se ve hře budete pohybovat bylo zpestřeno velkým množstvím rostlin a trávy, které může zrovna tak dobře hráčům posloužit jako vhodný úkryt. Veškeré rostlinstvo se navíc realisticky pohybovalo ve větru.

V demu Far Cry na E3 se rovněž objevili chlapíci slaňující z letícího letadla podobně jako v Half-Life. Velice dobře prý vypadaly také efekty roztříštění letadla při pádu nebo nárazu, přičemž po havárii hustý dým okamžitě nezmizel. Přestože hra obsahuje rozsáhlé vnější prostředí, nejste zdržováni žádným načítáním. Umělá inteligence non-player postav vypadá také slušně. Když byl např. zastřelen jeden ze dvou vedle sebe stojících maníků, druhý situaci neignoroval, ale přikrčil se a rozhlížel se okolo. Součástí plné verze hry bude nakonec i multiplayer zahrnující veškeré klasické módy (deathmatch, capture the flag) a chybět nebude ani podpora editace levelů a map.
zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články